Суспільство

На полігон під Житомиром з’їхалося кілька тисяч резервістів

28 August 2017, 13:40

Кілька тисяч резервістів з’їхалися на житомирський полігон 28 серпня, де сьогодні стартують масштабні збори, головне завдання яких - зберегти бойовий потенціал, накопичений під час бойових дій. Більшість з тих, хто бере участь у зборах, вже мають досвід служби у зоні АТО. Упродовж місяця резервісти будуть проходити бойове злагодження у навчальних центрах ВДВ, а наприкінці зборів на них чекають стрибки з парашутом та бригадно-тактичні навчання у складі бригад ВДВ.

«Особовий склад, який приходить до частини, всі пройшли військову службу в свій час. Більшість з них проходили військову службу за мобілізацією та були в АТО. Тобто рівень підготовки, я вважаю, дуже високий. Служба в резерві - це певний резерв людей, які у разі необхідності будуть приведені до зброї щодо захисту нашої держави. І ці збори варто проводити, щоб люди не втрачали навички щодо бойової підготовки і вдосконалювали свою бойову підготовку», - розповів заступник командира 25-ї повітряно-десантної бригади ЗСУ Ігор Скляров.

«Після мобілізації, після того, як ми звільнилися з першої хвилі, нас записали в оперативний резерв і після того щороку викликають на збори, і ми з радістю в свою бригаду повертаємося. Щоразу щось нове, так як нове озброєння, нові тактики, щоб не забували і покращували свої професійні вміння, підтримували зв'язок з командирами, з особовим складом, зі своїми друзями, бойовими товаришами, з якими пройшли дуже багато», - говорить резервіст Андрій Бунін.

На час перебування бійців на зборах, за ними зберігається зарплата за час відсутності на робочому місці. Безробітним громадянам виплатять мінімальну зарплату. Крім того, резервісти отримають добові за кожен день перебування на зборах і грошову винагороду наприкінці року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі