Місто

Житомирян закликають 1 вересня долучитися до акції «Допомога замість квітів»

31 August 2017, 12:24

Житомирських батьків та школярів закликають не купувати на Перший дзвоник квітів, а натомість кошти витратити на допомогу бійцям АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівник Центру раннього розвитку «Гармонія дитинства» Лілія Намесник.

«1 вересня лунатиме Перший дзвоник в усіх школах Житомира. Вже третій рік поспіль, Благодійний фонд «Гармонія Милосердя», проводитиме акцію «Допомога замість квітів». У школах стоятимуть скриньки та столи для збору допомоги. Цього року, прохання принести чай, розчинну каву, шампуні для волосся, одноразові станки для гоління тощо. А усі зібрані гроші будуть витрачені на придбання квадрокоптеру Фантом-3 для 59 бригади (Широкино) та дизельного генератору на 2,5-5 кВт. Акція триватиме з 1.09 по 5.09 2017 року у кожній школі нашого міста», - написала Лілія Намесник.

У прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 30 серпня заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов сказав, що така інформація була розповсюджена школами, проте кожен сам вирішує, чи йти дитині з квітами на 1 вересня, чи ні.

«Ми рекомендували школам, аби не було довгих промов та виступів політиків, депутатів. Школи є автономними, і змусити їх щось робити ми не маємо юридичних підстав. На рахунок квітів: знову ж таки було звернення громадських організацій і ми його розповсюдили, і на конференції з вчителями знову ж таки проговорювали. Що, звичайно, вчителю приємно, коли йому дарують квіти, і це нормально, але не 30 букетів одній людині. І вийшли з пропозицією громадської організації, що - декілька букетів, а інші кошти можна було б витратити, наприклад, на допомогу в АТО. Інформацію розповсюдили, але це знову ж таки буде вирішуватися в кожній школі та кожному класі індивідуально. Тут не потрібен вплив влади», - сказав Матвій Хренов.

Повністю програму «Діалоги» із заступником мера Житомира Матвієм Хреновим дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі студенти ЖДТУ на випуск замість квітів принесли воду, щоб передати в АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі