Місто

Другий Космомарафон у Житомирі: перший космонавт Каденюк та двічі переможець з Луцька

10 September 2017, 12:41

10 вересня другий Космомарафон до Дня Житомира проходить під гаслом «Всього вдвічі більше»: учасників, призів та нагород – розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«У нас вдвічі більше зареєструвалося учасників на всі дистанції. У нас вдвічі і призовий фонд, ніж минулого року. Я сподіваюся, що у нас вдвічі менше буде людей, які постраждають на фініші і все буде добре. Велика кількість учасників з різних міст України: Харків, Вінниця, Одеса, Львів, Київ, Рівне, Суми. Дуже приємно, що ми своє місто позиціонуємо, як спортивне, і до нас саме на спортивне свято приїжджає стільки іногородніх гостей. І плюс – багато дітей, які сьогодні бігають на різних дистанція, наймолодшим – 2 роки. Найстарший учасник, він зареєструвався на 5-кілометровий забіг, 1944 року народження, 73 роки», - розповіла Ірина Ковальчук та подякувала майже 120 волонтерам, які допомагають на Космомарафоні.

Допоки марафонці долають свої кілометрові забіги, на майдані Соборному проходить фото-автограф-сесія від першого космонавта незалежної України – Леоніда Каденюка.

«Мені дуже приємно бувати в Житомирі, тому що тут народився Сергій Павлович Корольов. Людина, яка покликала нас у космос, зробила усе для того, щоб ми літали у космос. І дуже правильно, що сьогоднішній марафон назвали космічним. Тому, що Житомир – це космічне місто, без перебільшення. Сьогодні у забігу я не буду брати участь, але я бігаю регулярно по 10 км два-три рази на тиждень, щоб тримати здоров’я в порядку», - каже перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

Після старту на 21 км минула 1 год 10 хв і вже є перший фінішуючий – бігун із Луцька Юрій Русюк.

«Приїхав з Луцька, тому що минулого року тут біг і переміг. Своїм результатом задоволений, траса нелегка тут. Минулого року пробіг за 1 год 10 хв, цього року за 1 год 8 хв, дві хвилини прогрес. Я професійний бігун, член збірної України, дуже довго готуюся і тренуюся постійно», - ділиться учасник другого Космічного напівмарафону Юрій Русюк.

Учасники забігів задоволені своїми результатами та кажуть: на цьому не збираються зупинятися, навіть більше, деякі вже готуються до нових стартів.

Пряму трансляцію другого Космічного напівмарафону дивіться тут

Фоторепортаж про початок другого Космомарафону тут 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі