Влада

Інспекторам Укртрансбезпеки у Житомирській області видадуть значки, нову форму та нагрудні камери

15 September 2017, 13:19

Про посилення вагового контролю за великогабаритним транспортом розповів 15 вересня голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк під час візиту у Житомир.

«Дуже приємно бути на Житомирщині. Область транзитна, якщо ми говоримо про габаритно-ваговий контроль, то зрозуміло, що в області знаходиться маса підприємств, кар’єрів, лісопилок, сільськогосподарських підприємств, які потрапляють в зону ризику по перевезенню вантажів з надмірною вагою. Якщо ми говоримо про габаритно-ваговий контроль, то на сьогодні у Житомирській області є тільки один пункт габаритно-вагового контролю, і другий пункт, який закупила ОДА, де будується зараз майданчик. На сьогодні у Житомирській області є 7 майданчиків під габаритно-ваговий контроль. Але область є доволі велика і через неї проходять основні магістралі. І тому для більш ефективної роботи цих площадок повинно бути набагато більше.  Є позиція керівника області, є його підтримка, планують ще збудувати у цьому і в наступному році більше площадок, їх буде порядка 13 для того, щоб наші підрозділи Укртрансбезпеки могли мобільно рухатися по області», - сказав Михайло Ноняк.

Також він зазначив, що до кінця року у Житомирську область передадуть три пересувні пункти габаритно-вагового контролю, а ще планують розширити штат Укртрансбезпеки у Житомирській області.

Про результати своєї роботи розповів начальник управління Укртрансбезпеки у Житомирській області Юрій Осіпов.

«По здійсненню габаритно-вагового контролю з початку цього року нами було зафіксовано 115 випадків перевезення вантажів з порушенням вагових та габаритних параметрів. Було нараховано плати перевізникам понад 35 тисяч євро. У добровільному порядку майже 300 тисяч гривень перевізниками сплачено добровільно. Решта не уникне покарання, нами вже заявлено 15 позовів до судів на суму понад 13 тисяч євро. І ці кошти все одно будуть стягнуті. Бувають випадки, коли намагаються інспектора спровокувати на лінії, але постійно з колективом проводиться робота, щоб цих ситуацій уникати і не допускати», - сказав Юрій Осіпов.

«Ми також сьогодні вручимо нашому територіальному управлінню значки Укртрансбезпеки. Це нагрудний знак, такий як у поліції. Невдовзі ви побачите наших працівників у новій формі. Плюс ми за підтримки посольства США даємо нашим працівникам нагрудні камери для того, щоб вони могли фіксувати різні правопорушення, щоб не було зі сторони бізнесу провокацій і для того, щоб керівництво Укртрансбезпеки могло проаналізувати роботу інспекторів», - зазначив Михайло Ноняк, додавши, що цей проект вже почав проваджуватися у Хмельницькій, Київській та Одеській областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі