Культура

Фінальна репетиція житомирських акторів перед відкриттям нового театрального сезону. Фоторепортаж

27 September 2017, 14:54

27 вересня актори Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги готуються до головного дійства року – відкриття нового, 74-го театрального сезону.

З самого ранку на сцені драмтеатру розпочалася напружена фінальна репетиція до святкового театралізованого дійства «ГРА-а-а-а-АЛЬ натхнення», яке відбудеться о 19 годині цього ж дня.

Це дуже хвилюючий момент, бо від того, ак театр розпочне новий сезон, залежать його успіхи на цілий рік, - вважає художній керівник театру Наталія Тімошкіна.

«Театр стоїть на тому, що кожного театрального сезону народжується нове «дитя» - нові вистави, нові прем’єри. Зараз дуже хвилюючий момент, бо є приказка: як почнеш, так воно цілий рік і буде. І оця програма, яка названа «Грааль натхнення» - ми сподіваємося, що це натхнення буде не тільки в акторів, а й передасться глядачам, і вони із задоволенням йтимуть до театру, як до храму. І я кажу: не бігайте по аптекам: пігулки гарного настрою, натхнення і добра ви можете знайти в театрі», - переконана Наталія Тімошкіна.

Зі слів худ керівника, цього театрального сезону глядачу покажуть  близько 5 прем’єрних вистав, в тому числі дитячих. До того ж, цього року акторська родина розбагатіла «новою кров’ю».

«Ми починаємо новий сезон з новим диригентом оркестру. Боюсь наврочити, але. Колись оркестром театру керував талановитий диригент, композитор Стецюк. Сьогодні на його місце став його онук – дуже творча людина. Є нові актори, цікаві хлопці прийшли у балет. Це випускники Київського театрального інституту, Рівне, Харків – майже вся трупа має вищу освіту», - розповіла Тимошкіна.

27 вересня фотокореспондент Житомир.info зазирнула за лаштунки драмтеатру, щоб побачити запал та емоції житомирських акторів перед стартовим виступом.

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі