Влада

Фермеру з Житомирської області, який користувався землею без документів, нарахували 126 тис. грн збитків

17 October 2017, 16:02

Черговий факт самовільного  використання землі виявлено у Черняхівському районі Житомирської області.

Про це 17 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

«Державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства виявили факт самовільного зайняття земельної ділянки державної власності на території Клітищенської сільської ради Черняхівського району. Фермер вирощував сільськогосподарські культури на земельному масиві загальною площею 120 гектарів. Під час перевірки встановлено, що землі використовувались без оформленого належним чином права власності або користування», - інформує прес-служба.

За даними Держгеокадастру, розмір шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, склав 126,2 тисяч гривень.

«Зважаючи на те, що у виявленому правопорушенні є ознаки злочину, відповідальність за який передбачено статтею 197-1 Кримінального кодексу України, матеріали перевірки передані до Головного управління Національної поліції у Житомирській області для вжиття заходів згідно з чинним законодавством», - йдеться у повідомленні.

У 2017 це вже другий випадок самовільного використання земель, виявлений інспекторами у Черняхівському районі, - зауважує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року після інспектування  Пулинського та Черняхівського районів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич дав доручення провести детальну інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення у всіх районах Житомирської області та перевірити використання неоформлених земель.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі