Культура

Суддя хореографічної асамблеї Тісато Ісікава: Коли я приїхала до Житомира, була здивована і вражена

4 November 2017, 20:29

Танцюристи з 5 країн світу з’їхалися у Житомир на Міжнародну хореографічну асамблею імені Наталії Скорульської.

Упродовж трьох днів півтисячі учасників виступатимуть на сцені  обласної філармонії імені Ріхтера.

«Міжнародна асамблея імені Скорульської зустрічає сьогодні гостей з 5 країн. Це учасники з більш ніж 7 областей України, учасники міст-побратимів Грузії, Болгарії, Білорусії та Польщі. Учасники віком від 3 до 35 років, їх кількість складає близько 500 осіб. Особливо приємно, що до нас приїдуть наші гості. Це студенти Київського хореографічного училища, які демонструють фрагменти з балету «Лісова пісня» Михайла Скорульського. І Асамблея цього року присвячується 130-річчю з дня його народження. Це наш земляк, видатний композитор, який знає не тільки в Україні, але й за межами, який створив багато відомих полотен, одна з них - це Лісова пісня, яка вступила в історію і сьогодні є візитною карткою українського національного балету вже більше 70 років», - директор Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської Інна Бурдейна.

На відкриття асамблеї приїхав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, який зізнався, що у дитинстві теж займався балетом, і подякував організаторам, завдяки яким про Житомир дізнаються на міжнародному рівні.

«Для Житомира це дуже велика подія і для України в цілому, і чим більше ми будемо приділяти увагу хореографії, класичному танцю, тим, більш вихованим буде наше молоде покоління, тому що молоде покоління треба виховувати в класиці», - зазначив педагог-репетитор Національної опери України Микола Міхеєв.

5 і 6 листопада танцюристи  змагатимуться у балетному мистецтві, танці «Модерн» та дитячому танці.  А у Міжнародному фольклорному фестивалі, який відбудеться 6 листопада, продемонструють свою культуру та традиції представники Грузії, Болгарії та України.

На учасників чекають майстер-класи від відомої японської танцюристки Тісато Ісікава та прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар.

Тісато Ісікава, яка вже не вперше приїжджає у Житомир, розповіла, що була приємно вражена тим, як змінилося місто, а також запевнила, що буде намагатися бути максимально об’єктивною, оцінюючи майстерність дітей.

«Я хотіла побажати учасникам-дітям удачі, буду рада з ними познайомитися завтра і післязавтра. На сцені всі ми, танцюристи, хвилюємося, але хочу, щоб усі отримали задоволення від можливості танцювати», - сказала Тісато Ісікава.

Фоторепортаж з відкриття Асамблеї тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі