Місто

Школярів Житомира анкетують на завантаженість «домашкою», а результати покажуть батькам

8 November 2017, 14:15

Учнів житомирських шкіл продовжують анкетувати на завантаженість домашніми завданнями.

Про це Житомир.info повідомляють читачі.

Зокрема, учням пропонують відповісти на запитання, скільки часу вони витрачають на виконання домашніх завдань, які гуртки та секції відвідують та чи втомлюються на уроках.

9 листопада представників батьківських колективів, по одному від кожної школи, запросили в управління освіти Житомирської міської ради, щоб обговорити отримані результати.

Про це в коментарі Житомир.info 8 листопада розповіла заступник начальника управління освіти Раїса Кошевич.

«Вже завтра, 9 листопада, в управлінні освіти відбудеться зустріч представників управління з батьками житомирських школярів. Формат зустрічі буде цікавий, це не буде якась розтягнута в часі лекція. При управлінні працює робоча група, яку я очолюю, з числа заступників директорів початкових класів. Ми напрацювали дуже цікавий матеріал, виробили методичні рекомендації (щодо обсягу домашніх завдань – ред.), зробили відеопрезентацію для заступників директорів. Зібрали заступників директорів, довели до відома ось цей аналіз. Тепер хочемо почути батьків і сказати їм, щоб вони здійснювали батьківський контроль за цим. Щоб укінці першого семестру (грудень 2017 року - ред.) ми почули зворотню інформацію від батьків: змінилось щось у цій частині чи ні. Якщо не змінилося, то або заступники не вміють, абовчителі не хочуть», - розповіла Раїса Кошевич.

З її слів, управління освіти не мало на меті робити моніторинг чи контролювати організацію цієї справи в кожній окремо взятій школі.

«Нашим завданням було привернути увагу керівництва навчальних закладів Житомира не порушувати законодавство у цій частині - не перевантажувати дітей домашніми завданнями і навчальним матеріалом під час уроків», - зауважила заступник начальника.

Отримані результати дають підстави стверджувати, що навчальні заклади не дотримуються норм про завантаженість учнів, - констатує посадовець.

«Ми хочемо привернути увагу батьків до того, що управління освіти як виконавчий орган, орган державного управління – ось така позиція, і так має бути. І якщо на місцях ця норма не виконується, яка закладена і повторена в новому законі про освіту, то батькам потрібно робити вчителям зауваження, наголошувати на позиції міського управління освіти. На жаль, на місцях ці речі не виконуються – чи то він компетентності, пробуксовування запровадження керівників та заступників навчальних закладів, чи то через небажання самих вчителів, що ми теж допускаємо», - резюмувала Раїса Кошевич.

Як повідомляв Житомир.info, управління освіти видало наказ про дотримання вимог щодо обсягу домашніх завдань учням житомирських шкіл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі