Місто

У Житомирі понад 400 десантників-новобранців заприсяглись на вірність Україні

18 November 2017, 13:17

Понад 400 солдат строкової служби у присутності рідних та військового керівництва 18 листопада склали присягу на вірність Україні. Урочистості відбулися на території 199-го навчального центру ВДВ у Житомирі. Це останній набір десантників-строковиків до того як Високомобiльнi війська Збройних сил України перейменують у Десантно-штурмові війська. Новобранці уже пройшли підготовку на полігоні і за декілька днів здійснять свій перший стрибок з парашутом.

«Емоції просто на висоті. Я дуже радий, що прийняв присягу і радий служити у силах ВДВ», - розповідає солдат строкової служби Роман Космідайло.

«Хотілося саме у ВДВ. В цю елітну службу. Готувалися, стріляли, готувалися до стрибка з парашутом, з понеділка здійснимо свій перший стрибок», - зазначає новобранець Владислав Алазарой.

Підтримати новобранців приїхали їхні рідні.

«Така служба в такий час – дуже важко, дуже боляче переживати це все. Але ми щасливі, що наш внук допоможе нам, допоможе своєму народу, Україні. Нехай буде мир», - говорить бабуся бійця Людмила Костенко.

«У нас всі десантники в сім’ї. Тато – десантник, я – десантник, середній брат – десантник і сьогодні складає присягу наймолодший. Все, що треба, він пройшов. Зараз нехай добре служить і виконує свій обов’язок», - зазначає брат десантника Денис Кривов’язий.

Після півторарічної служби хлопці стануть професійними військовими і матимуть можливість продовжити службу за контрактом.

«Біля 400 бійців прийняло присягу на вірність українському народові. Вони займалися загальною військовою підготовкою. Після закінчення навчання у нашому центрі вони переходять у частини і будуть виконувати завдання в пункті дислокації. У зону АТО вони не вибувають. Після строкової служби вони залишаться, хто виявить бажання. На даний час 25% батальйону виявило бажання підписати контракт», - розповів військовослужбовець ЗСУ Дмитро Денисевич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі