Місто

Виконком дозволив рекламному агентству встановити в Житомирі лише одну зупинку з 13 запланованих

6 December 2017, 16:18

Рекламне агентство «Стар» збиралося встановити лайтпостери з улаштуванням 13 зупинок громадського транспорту: 11 – на вулиці Київській, і по одній на майдані Згоди та на початку вул.Перемоги.

Проект рішення був опублікований ще 6 листопада, питання розглядали на засіданні міськвиконкому 6 грудня.

«Рекламному агентству «Стар» у формі товариства з обмеженою відповідальністю за адресами: вул. Київська, 2, 5, 8, 17, 22, 37, 54, 55, 75, 91, 120; майдан Згоди, 2/98; вул. Перемоги, 3 (лайтпостер з улаштуванням павільйону зупинки громадського транспорту по кожній окремо адресі)», - зазначалося у проекті рішення міськвиконкому.

Члени виконкому зауважили, що за деякими адресами вже стоять зупинки, встановлені ТТУ, зокрема – вул.Київська, 8.

«Там зараз є ТТУшна зупинка, але є домовленість, що рекламне агентство «Стар» поставить свою, а ТТУ забере», - пояснив директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Заступник мера Дмитро Ткачук підтвердив, що трамвайно-тролейбусне управління демонтує свою зупинку і переставить її в інше місце.

«Конструкції зупинок дійсно різняться. ТТУшний варіант – це в рази бюджетніше, в три рази дешевше, простіша конструкція, про розміри я не готовий сказати (Блажиевський уточнив, що довжина пропонованих зупинок – 4 метри)», - сказав Ткачук.

Член виконкому Віктор Потоцький зауважив, що зупинки мають бути однотипні, одного стилю і розміру. Мер Сергій Сухомлин підтримав це зауваження.

«Якщо вони хочуть встановити тільки для того, щоб рекламу поставити – нас це не влаштовує. Якщо вони поставлять, що лише дві людини під нею будуть стояти, то ні, мінімум – 6 метрів, як у нас стоїть напроти виконкому і на Театральній, і щоб були всі однакові. Пропоную по всім зупинкам проголосувати рекомендацію – мінімум 6 метрів і наш архетип зупинки», - запропонував мер.

За його словами, одна зупинка по типу тих, що вже встановлені в Житомирі, зараз коштує 100-120 тис. грн.

«Там лише на даху скло тріплекс протиударне, воно дороге. Але компанія хоче розміщати рекламу. Ми поприбирали їхні білборди великого формату з центру міста і вони для того, щоб не втратити клієнтів ставлять ці зупинки», - пояснив Сергій Сухомлин.

Крім того, в запропонованих зупинках немає електронного табло, яке показує рух транспорту.

«Це вже якщо ми самі будемо замовляти. Електронне табло таке коштує близько 20 тисяч гривень на одну зупинку», - зауважив мер Житомира.

Сергій Сухомлин запропонував внести зімни в проект рішення.

«Після того, як вони встановлюють одну зупинку, ми з членами виконкому, яких цікавить це питання, виїхали, подивилися, якщо вона відповідає умовам, які ми сказали, тоді ставимо далі. Зробимо виїзний виконком на зупинці, щоб проконтролювати. Ставлю на голосування: надати дозвіл на встановлення зупинки по вул.Київській, 120, а інші місця знімаємо, і після встановлення цієї зупинки винесемо на виконком питання про встановлення інших. Тобто, ми надаємо дозвіл на одну зупинку і, якщо вона буде встановлена згідно нашим вимогам, ми беремо на себе зобов’язання розглянути в найкоротший термін і надати дозвіл на інші місця», - запропонував Сергій Сухомлин і члени виконкому цю пропозицію підтримали.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2012 року рекламному агентству «Стар» надали дозвіл на встановлення 20 лайтпостерів в центі Житомира.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благоустрій міста зупинки виконком проект рішення 
Матеріали по темі