Влада

На сесії депутати облради планують звернутися до мера Житомира щодо перенесення зупинки на Жуйка

14 December 2017, 16:05

Депутати облради на сесії планують звернутися до мера Житомира Сергія Сухомлина щодо зупинки на повороті із Сквирського шосе на Жуйка, яка є небезпечною для пішоходів

Проект рішення Житомирської облради «Про звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови Сухомлина С.І. щодо облаштування автобусної зупинки» опублікований на сайті обласної ради 14 грудня 2017 року.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку від 12.12.2017, обласна рада вирішила: схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови Сухомлина С.І. щодо облаштування автобусної зупинки», - йдеться в проекті рішення.

У додатку до проекту зазначається, що депутати стурбовані ситуацією, яка склалася щодо існуючої дорожньої інфраструктури на перехресті вулиці Жуйка та Сквирського шосе у Житомирі, що несе загрозу для всіх учасників дорожнього руху.

«Місце розташування автобусної зупинки знаходиться на повороті із Сквирського шосе на вулицю Жуйка. У результаті здійснення зупинки маршрутними транспортними засобами ускладнюється рух для водіїв, які рухаються в попутній та суміжній смузі руху. Пасажири, які виходять з транспорту, здійснюють перехід дороги в недозволеному для цього місці. На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку було порушено питання стосовно облаштування автобусної зупинки за перехрестям вулиці Жуйка та Сквирського шосе у напрямку м. Житомира», - йдеться у додатку.

У зверненні зазначається, що депутати просять розглянути питання розміщення вищезазначеної автобусної зупинки в іншому місці, де це найменш загрожує безпеці дорожнього руху, а також організувати безпечний пішохідний перехід.

Розробник проекту рішення є управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації.

«Звертаємося з проханням у подальшому передбачити реконструкцію автомобільної дороги по вулиці Жуйка з облаштуванням заїзних «карманів» для зупинки транспортних засобів, у тому числі автобусів», - йдеться у зверненні.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 16 січня 2017 року у Житомирі по вулиці Жуйка автомобіль «ВАЗ-2101» наїхав на пішохода.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутати сесія зупинка пішоходи звернення 
Матеріали по темі