Фоторепортаж

Як тренуються маленькі артисти балету в житомирському центрі танцю «Аванте». Фоторепортаж

22 December 2017, 13:05

Не один рік у Житомирі працює та активно розвивається приватна школа танцю Інни Бурдейної - педагога-хореографа, балетмейстера, чемпіонки України зі спортивної акробатики.

Фотокореспондент Житомир.info вирішив завітати до центру танцю «Аванте» та подивитися, як тренуються маленькі артисти балету та вихованці Інни Бурдейної.

«Взагалі з дітьми я почала працювати з 2004 року. «Аванте» виникло у 2004 році як дитячий ансамбль сучасного танцю. Потім я поїхала працювати до Києва, але колектив не змогли втримати. Коли я повернулася знову до Житомира, то батьки перших учасників «Аванте» стали ініціаторами того, щоб розвивати молодших дітей. Так з’явилося друге дихання у «Аванте», я набрала нові групи. Довго шукали приміщення, бо не було можливостей де займатися, тому виникла проблема в реорганізації. І от у 2014 році ми стали першою приватною школою танцю, яка називається «Центр танцю «Аванте», - розповідає Інна Бурдейна.


На сьогоднішній день у центрі танцю займається більше 100 дітей у віці від 3 до 14 років.

«Також у нас існує група боді-балету – це заняття для старшокласниць та для дорослих. Напрямок занять – модерн-балет. Тобто, балет класичний – обов’язкова основа, елементи акробатики, без яких сьогодні ні балет, ні модерн не можуть існувати. Так як сама чемпіонка України зі спортивної акрабатики, діти з перших вуст отримують основи акробатики», - продовжує балетмейстер.


«Колектив об’їздив багато областей України і брав участь у різних фестивалях і конкурсах, де були і лауреатами, і переможцями. Коли поїхали у 2016 році до Польщі, привезли кубок мера міста Щітна. Також різні гран-прі. У 2017 році ми були у Болгарії на міжнародному фестивалі-конкурсі, де стали лауреатами перших премій. Також у 2016 році привезли нагороди з Грузії. Крім того, що у колективі є окремі номери, наприклад, напрямки фолк модерн, дитяча хореографія, класичні танці, у нас з початку 2017 року в репертуарі з’явилася постановка дитячого міні-балету «Пісня лісу», яка успішно була прийнята на фольклорному фестивалі в Болгарії та Міжнародній хореографічній асамблеї», - розповідає керівник Центру танцю «Аванте».






Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Аванте балет діти Бурдейна 
Матеріали по темі