Суспільство

​У Житомирській області з 1 січня вартість проїзду на деяких маршрутах зросла на 50%, – Роман Крисюк

2 January 2018, 11:27

З 1 січня на приміському маршруті №110 «Житомир – Сонячне – Соколовський масив» вартість проїзду зросла на 3.50 грн.

Про це Житомир.info повідомив читач Олександр 2 січня.

«31 грудня ми з дружиною їхали до її батьків на Соколовський масив, і тоді в нас проїзд ще був по 8.50 грн. В автобусі було оголошення, що проїзд здорожчає у зв’язку зі подорожчанням вартості паливно-мастильних матеріалів. Сьогодні я вранці їду назад і водій мені заявляє – проїзд уже коштує 12 гривень. А де оголошення з датою і номером наказу, ким він виданий? Перевізник же сам не може взяти і призначити вартість, це ж повинно бути регламентовано якимось державним органом. Я зателефонував на їхній номер (маршрут обслуговує ТОВ «САВ-Транс», – ред.) і мені сказали: дзвоніть, куди хочете, ми вас попередили за 2 тижні», – розповів Олександр.

За словами читача, впродовж двох років це вже друге підняття вартості проїзду на цьому маршруті, але цього разу перевізники перейшли межу і громада не збирається миритися.

«Я свою громадянську позицію заривав, але зараз бачу, що вони реально зірвалися. З 8.50 підняти до 12 грн… Де совість?», – обурився Олександр.

Інформацію про підвищення вартості проїзду у коментарі Житомир.info підтвердив начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк. Він також зазначив, що проїзд подорожчав по всій області.

«Перевізники дійсно підвищили вартість проїзду по всій області на приміських і міжміських маршрутах. Зараз буду збирати перевізників, бо там є значне підвищення. Є ті, які підвищили на 10-15%, а по окремих маршрутах є на 50%», – повідомив Крисюк.

Читач надав фото квитка, який йому видали у маршрутці

Як повідомляв Житомир.info, Житомир з населеними пунктами району з’єднують 57 приміських автобусних маршрутів, на яких працюють приватні перевізники.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк транспорт маршрутки перевізники 
Матеріали по темі