Події

У селі Житомирської області люди бояться виходити на вулицю через вовків

18 January 2018, 09:22

В селі Обиходи, Житомирської область, живе більше 200 чоловік. Уже кілька місяців всі вони зі страхом виходять на вулицю, тому що населений пункт облюбували вовки.

Про це йдеться в сюжеті Надзвичайних новин.

За кілька місяців вовки передушили майже всіх птахів селян, вбили десятки домашніх тварин, напали на собаку. Коли курей та гусей люди почали ховати у будівлях, хижаки взялися за собак. Від вовчих зубів вже загинуло з десяток тварин. Сторожового Бурана хижаки витягли з буди та розірвали навпіл.

Говорить Віталій – один із жителів села: «Видно як собака пручався пазурами хотів назад, а вони його тягнули і затягли, щоб був може нашийник, то б перегризли, а так на цепу, то не перегризли, то пополам його».

За словами мисливців, в останні роки популяція вовків на Житомирщині значно збільшилась - хижаки з'явились там, де до цього ніколи не жили - на півдні області.

Відео 24 Канал

Вполювати розумного і обережного вовка надто складно, каже завідувач сектору мисливського господарства обласного управління лісомисливського господарства Роман Логвінчук: «Вполювати, скажімо, пересічному, простому мисливцю його, зазвичай, не вдається. Це потрібно такі мисливці, скажімо, які добре знають його повадки, де він може зупинитися на днювання. На полюванні у мисливців вовки породних собак загризали у загоні».

Біолог Анатолій Гузій збільшення популяції хижаків пов'язує із появою, так званих, «собак-вовків» - це результат схрещення звичайної собаки із диким вовком. В результаті, на світ з'являються тварини із силою вовка та розумом свійської собаки, які, на відміну, від диких звірів, абсолютно не бояться людей.

«Покручі собаки і вовка. Морфологічно, чим вони відрізняються: у собаки-вовка така ж сама міцна щелепа, такі ж самі гострі зуби і так далі. Але собака-вовк веде себе як собака, тобто має всі задатки собаки – зокрема, і не боїться людей».

На даний час ситуацію залишається невизначеною, і люди і далі знаходяться в небезпеці, живучи поруч із небезпечними хижаками.

Як повідомляв Житомир.info, у 26 лютого 2017 року в Романові вовк зайшов у подвір’я і збирався напасти на пса, проте сусід-мисливець взяв рушницю і застрелив хижака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Обиходи село вовк  
Матеріали по темі