Події

​На бердичівському заводі «Прогрес» загинув зварювальник, ще один у реанімації

24 January 2018, 10:07

23 січня під час зварювальних робіт смертельно травмувався працівник ливарного цеху ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», інший у лікарні.

Про це 23 січня повідомив сайт РІО Бердичів.

«У той же день дізнатися про те, що насправді сталося на ливарному комплексі ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», на жаль, не вдалося, так як на місці події довго працювала слідчо-оперативна група. Частково проінформував про нещасний випадок, його наслідки та надану медичну допомогу журналістів міської телерадіокомпанії виїзний лікар Бердичівської підстанції ЖКЦ ЕМД та МК Володимир Юрачковський. Він зазначив, що по приїзду медиків на завод було виявлено тіло одного чоловіка, а другий, котрий вочевидь стояв трішки далі, отримав ушкодження тазового відділу хребта», - написав сайт.

За даними РІО Бердичева, зранку 23 січня офіційний коментар про трагедію на підприємстві надала начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.

За її словами, повідомлення до чергової частини надійшло 23 січня о 09:24 від лікаря Центральної міської лікарні про те, що на ливарному комплексі по вулиці Низгірецькій, 100 внаслідок падіння металевої конструкції працівник 1970 року народження помер, а ще один, 1956 року народження, отримав тілесні ушкодження.

«Проведеною перевіркою працівниками Бердичівського ВП було встановлено, що вищевказані працівники виконували зварювальні роботи, піднявши на мостовому крані металеву конструкцію та не закріпивши її. Дана конструкція впала на працівників, внаслідок чого один з них загинув на місці, а інший нині знаходиться в реанімаційному відділенні. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 270 ч.2 Кримінального кодексу України», - цитує начальника ВП інтернет-видання.

За повідомленням прес-служби управління Держпраці у Житомирській області, комісія вже проводить спеціальне розслідування групового нещасного випадку, що стався з електрозварниками.

«23 січня 2018 року працівники ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» виконували зварювальні роботи металоконструкції вагою близько трьох тонн. При спробі підняти її мостовим краном конструкція впала на електрозварювальників, внаслідок чого один працівник загинув на місці події, інший отримав травми різного ступеню тяжкості. Остаточні обставини та причини даного нещасного випадку з’ясовуються комісією зі спеціального розслідування», - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі Держпраці розслідує побиття чоловіка, який працював сторожем у гаражному кооперативі «Супутник».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нещасний випадок зварювальник завод "Прогрес"  
Матеріали по темі