Події

У Житомирі судитимуть підприємця, який не сплатив майже 2 млн грн податків

25 January 2018, 10:54

У Житомирській області судитимуть приватного підприємця, який ухилився від сплати податків на суму 1,9 млн грн.

Про це пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області у вівторок, 23 січня 2018 року, затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно приватного підприємця м. Житомира, який, здійснюючи реалізацію не облікованих тютюнових виробів, ухилився від сплати податку на додану вартість та акцизного податку на суму 1,9 млн грн. Злочин було розкрито завдяки спільним злагодженим діям прокуратури області та фіскальної служби та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 212, ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (умисне ухилення від сплати податків у великих розмірах, підроблення та використання завідомо підробленого документу) КК України. Під час досудового розслідування прокуратурою області спільно із фіскальною службою області у місцях реалізації продукції та офісному приміщенні підприємця проведено санкціоновані обшуки та вилучено нефіскалізований касовий апарат, а також чорнову документацію, які свідчать про реалізацію не облікованої тютюнової продукції», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212, ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України скеровано до Богунського районного суду м. Житомира для розгляду по суті.

Як повідомляв Житомир.info, одного з житомирських юристів підозрюють у шахрайстві та зловживанні повноваженнями при видачі офіційних документів, чим власнику нерухомості завдано шкоди на суму 450 тис. доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд підприємець  
Матеріали по темі