Події

Селяни із Житомирського району вимагають зменшити вартість проїзду, інакше знову перекриватимуть трасу

27 January 2018, 15:27

Перекрили трасу міжнародного значення, бо не згодні з підвищенням цін на проїзд. У Житомирському районі жителі 5-ти сіл обурилися тим, що від початку року вартість проїзду до Житомира значно зросла.

«Вартість квитка збільшилася на 50% у багатьох селах. Це людина в день тратить 60-70 грн на дорогу. І якщо людина кожного дня їздить на роботу і працює на мінімальну заробітну плату, то фактично вона їздить для того, щоб утримувати перевізника Савіцького і його родину», - розповідає учасниця Тетяна Голік.

Люди розповідають – вже скаржилися до обласної адміністрації, там їм обіцяли провести моніторинг пасажиропотоку і визначити справедливу ціну на проїзд, але за обіцяні 10 днів відповіді так і не надійшло.

«Ми були 15 числа у голови адміністрації обласної. Він пообіцяв, що проведе моніторинг маршрутів, а поки ми відповіді не почули», - розповів учасник протесту Олександр Зав’язун.

Через 20 хвилин протесту мітингувальники йдуть з проїжджої частини і вимагають відповіді у представника обласної адміністрації, який приїхав до них

«Якщо ви не убавите ціну на ту, що була, на слідуючу суботу ми будемо тут півдня ходити, або й сутками. Всі села зійдуться. Трохи вгамуйте свої апетити», - вигукували активісти Роману Крисюку.

«Я приїхав для того, щоб довести до людей, що ми не встигли фізично, оскільки Ігор Петрович 2 дні поспіль був у відрядженні, у Києві, не було фізично можливості провести тут нараду. В понеділок-вівторок буде рішення від ОДА за результатами того, що ми брали на себе зобов’язання певну роботу», - сказав начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роман Крисюк.

Селяни вимагають негайно знизити ціну на проїзд або замінити їм перевізника, оскільки впевнені, що моніторинг пасажиропотоку був непрозорим.

«Як тільки йде перевірка, замість нашого рейсового автобуса підходить маршрутка від Савіцького, садить людей, збирає по селу і везе на місто. В автобусі у нас їде 6 чоловік. Які обрахунки, поясніть?», - каже учасниця протесту Тетяна Середа.

«Один і той самий перевізник, хоч губернатор каже, що це не монополіст. А чому тоді люди тільки у Савіцького бунтують? До інших перевізників ніхто претензій не має», - пояснює Людмила Лепетан.

До мітингувальників приїжджає і перевізник. Він вкотре переконує, що підвищив ціну, бо вартість пального зросла.

«Ви можете перекривати дорогу - можете не перекривати. Чого піднімається ціна? Пальне росте. Нема проблем, якщо люди скажуть піти з ринку - я уходжу з ринку. Хочете завтра, а хочете сьогодні. Це не проблема. Якщо ви думаєте, що тут я маю дуже багато грошей - ви помиляєтеся», - говорить Аркадій Савіцький.

Так і не знайшовши спільної мови з перевізником, люди дають ще тиждень обласній владі на вирішення проблеми, інакше обіцяють діяти більш радикально.

«Це була попереджувальна акція. На наступний тиждень, якщо змін не буде, ми перекриємо на довше. Може, навіть, і на добу. Особисто з моєї сім’ї їде три людини до Житомира, у мене тільки 4,5 тис. уходить на один доїзд і по Житомиру поїздити. У мене, звісно, є якісь вимоги до влади, щоб хони хоч щось робили», - говорить учасниця протесту Людмила Шаталова.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня близько 12:20 поблизу Житомира люди перекрили трасу міжнародного значення Виступовичі-Могилів-Подільський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк Савіцький траса перекриття ціна проїзд  
Матеріали по темі