Місто

У Житомирі біля «Дастору», на території колишнього заводу, можуть побудувати багатоповерхівки

9 February 2018, 10:49

На території колишнього житомирського заводу нестандартного устаткування може з’явитися багатоповерхова житлова забудова.

8 лютого на сайті Житомирської міської ради опублікували проект рішення сесії «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою та надання права користування земельними ділянками юридичним особам».

Відповідно до проекту рішення цільове призначення трьох земельних ділянок на вулиці Домбровського, 3.

«Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «Маркет-Трейд» площею 0,2500 га по вул. Домбровського, 3. Змінити цільове призначення даної земельної ділянки з «для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії (14.02)» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (02.03)». Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати в оренду на 5 років ТОВ «ЗНУ» земельну ділянку площею 0,4628 га по вул. Домбровського, 3. Змінити цільове призначення даної земельної ділянки з «для розміщення, та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (11.02)» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (02.03)». Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати в оренду на 5 років ТОВ «ЗНУ» земельну ділянку площею 4,5322 га по вул. Домбровського, 3. Змінити цільове призначення даної земельної ділянки з «для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (03.10)» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (02.03)», - зазначається у проекті рішення.


Земельні ділянки, яким змінюють цільове призначення, виділені червоним

На цьому місці знаходяться будівлі заводу нестандартного устаткування, який зараз не працює. Найбільша земельна ділянка, площею 4,5 гектари, зараз знаходиться в оренді ПрАТ «Завод нестандартного устаткування». Ще одну ділянку, площею 0,25 га, орендує ТОВ «Маркет-Трейд», директором якого є Олександр Дзевіонтківський. Він же орендує ще одну ділянку – 0,46 га. Одним із засновників компанії «Маркет- Трейд» є Олександр Остапенко. Людина з таким же іменем вказана як директор ПрАТ «Завод нестандартного устаткування».

Підставою для відведення та зміни цільового призначення ділянок 4,5 га та 0,46 га стало клопотання ТОВ «ЗНУ» від 16.01.2018 та відповідні проекти земелустрою. Засновниками ТОВ «ЗНУ» є все ті ж Олександр Вініцковський та Олександр Дзевонтківський, а директором – Олександр Остапенко.

У коментарі Житомир.info Олександр Остапенко повідомив, що на підприємстві дійсно розглядають можливість будівництва на цій території. За його словами, підприємство виготовляло деталі для вантажних автомобілів, зокрема ЗІЛів, і здебільшого працювало на експорт до Росії. Зараз потужності підприємства скорочено, завод працює лише частково. Як повідомив Олександр Остапенко, він поділяє думку міського голови про те, що такі об’єкти слід виносити за межі густонаселених територій міста, а про появу на цьому місці багатоповерхової забудови поки говорять як про можливість.


Скріншот профілю компанії «Маркет-Трейд» на сайті аналітичної системи Youcontrol


Скріншот профілю ПрАТ «Завод нестандартного устаткування» на сайті аналітичної системи Youcontrol


Скріншот профілю ТОВ «ЗНУ» на сайті аналітичної системи Youcontrol


Територія заводу, супутниковий знімок Google Maps

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля будівництво  
Матеріали по темі