Місто

Вихованці дитячого садочка поділилися, щоб вони зробили, якби стали мером Житомира

9 February 2018, 15:14

У Житомирі вихованці дитячого садочка №53, в якому мер під прикриттям працював вихователем, прийшли на екскурсію до міськради. Дітей хутчіш запрошують до прес-центру та дозволяють не просто посидіти у «мерському кріслі», а й пофантазувати: щоб вони зробили, якби були міським головою. І тут розпочинається справжній дитячий виконком з рішеннями та голосуванням.

«Не їсти ніколи кашу», - каже Іван.

«Щоб всі слухались вихователів», - говорить Роман.

«Побудувати багато домівок», - каже Даша.

«Щоб побудували багато садочків», - говорить Валерія.

«Щоб побудували багато майданчиків», - додає Данило.

«Я пропоную, щоб кожного дня дітям купували солодощі мама і тато», - пропонує Аня.

«Щоб в садочку побудували аквапарк», - додає Дарина.

Діти не проґавили моменту відчути себе іще й депутатами, усівшись до крісел у сесійній залі. У якості мера п’ятирічний Іван, у ролі секретаря – Даринка. Розпорядження не по-дитячому дорослі.

«Пропоную, щоб у місті було світло і де жити», - оголошує Ваня.

«Я хочу, щоб в країні завжди був мир», - свою пропозицію на голосування виносить Дарина.

Далі зі своїми пропозиціями малеча прямує до кабінету міського голови.

«Чисте повітря – здорова нація. А що ви робите для цього?», - запитують у мера діти.

«Зараз ми будемо будувати сонячну електростанцію, велику, на базі комунального підприємства і це дасть змогу виробляти енергію не з вугілля, не з газу чи іншого палива, а з енергії сонця. І це вже буде зменшувати викиди в повітря і тим самим повітря буде чистішим», - відповідає на питання дітей Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Поспілкувавшись із мером, діти фотографуються з ним та отримують смаколики. Згадуючи день на посаді вихователя Сергій Сухомлин ділиться: було легко та продуктивно. Позаяк, знаючи про потреби садочка від дітей, батьків та вихователів набагато легше їх задовольнити.

«Було легко і класно. Я дійсно відпочив трішки від своєї роботи. Такий проект дає іще інший досвід, зсередини бачиш, що відбувається у дитячому садочку. Поспілкувався з батьками, з вихователями про потреби садочку, й з дітьми, для того, що потрібно змінити, на що приділити додаткову увагу. Казали про освітлення, це абсолютно правда. Ми вже проаналізували близько 40 дитячих садочків, у нас не забезпечено освітлення. Деякі садочки зовсім не забезпечені освітленням території. Ми оголошуємо тендер на закупівлю заміну освітлення по всьому місту і окремо більше 1000 ліхтарів підуть на заклади освіти і в першу чергу на дитячі садочки. Ми за цей рік маємо повністю оновити і встановити світло в дитячих садочках», - розповідає Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня на каналі 1+1 у випуску новин ТСН вийшов в ефір черговий сюжет з проекту «Мер під прикриттям» за участю міського голови Житомира Сергія Сухомлина. В ефірі телеканалу мер обласного центру спілкувався з містянами в тролейбусі та приміряв на себе роль вихователя в дитсадку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин проект дитсадок діти мер міська рада  
Матеріали по темі