Влада

Житомирська поліція проводить розслідування про службове підроблення при закупівлі валідаторів для ТТУ

13 February 2018, 18:41

5 лютого Богунський районний суд м. Житомира надав оперуповноваженим департаменту захисту економіки Національної поліції України тимчасовий доступ до документів, які стосуються впровадження автоматизованої системи оплати за проїзд у міському електротранспорті Житомира.

Відповідні ухвали опубліковані в Державному реєстрі судових рішень.

Суд дозволив слідчим вилучити документи, які знаходяться у володінні Житомирського ТТУ та документи, які знаходяться у ТОВ «Сімбол систем» (раніше – «Гексагон Україна») – компанії, яка впроваджувала у Житомирі систему автоматизованої оплати за проїзд. Оперуповноваженим надали доступ до договорів підряду, актів виконаних робіт, бухгалтерських та інших документів, пов’язаних з господарськими відносинами Житомирського ТТУ та підрядника.


Скріншот ухвали Богунського райсуду

З матеріалів ухвал відомо, що 12 січня 2018 року до ЄРДР було внесено відомості про досудове розслідування за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 статті 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення). Слідством встановлено, що ТОВ «Гексагон Україна» надало недостовірні відомості Житомирському ТТУ, а саме: не підтвердило наявність у працівників відповідної кваліфікації та вказала, що виконувала такі роботи у Тернополі, хоча насправді їх виконувало ТОВ «Системний зв’язок».

За матеріалами слідства, ТОВ «Гексагон Україна» у тендерній пропозиції завищило ціну мобільних валідаторів у майже 2,5 рази: за 180 валідаторів ТТУ переплатило 1 млн 384 тис. 200 гривень.

До того ж, слідчі зазначають, що у грудні 2017 року в ТТУ підписали підряднику, який на той момент вже змінив назву на ТОВ «Сімбол систем», акт частково виконаних робіт з поставки «мобільних валідаторів безконтактної дії», хоча фактично апарати поставлені не були.


Скріншот ухвали Богунського райсуду

У коментарі Житомир.info заступник мера Дмитро Ткачук зазначив, що слідчі не врахували деякі моменти.

«Те, що бачив я, звучить дещо абсурдно. Обґрунтування на кшталт «вони ввезли обладнання за такою ціною, а продали за такою ціною, значить є ознаки завищення ціни»... Але є два моменти: вони ввезли «залізо», без програмного забезпечення, яке на нього ще треба встановити; друге – вони зацікавлені на цьому заробити, з точки зору підприємця, який його ввозить. Зрозуміло, що вони додали свою націнку», - пояснив Дмитро Ткачук.

Компанія «Симбол сістем» (раніше – «Гексагон Україна») зареєстрована у Києві. 99% статутного капіталу належить кіпрській компанії «Фріотрон Холдінгс Лімітед», 1% - київській компанії «Ідентех- Україна», засновником якої є інша кіпрська «офшорка».


Сріншот профілю компанії «Симбол сістем» на сайті аналітичної системи Youcontrol

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 14 вересня минулого року депутати погодили виділення 11 млн грн на закупівлю валідаторів для ТТУ. 24 листопада міськвиконком своїм рішенням передав з балансу ЖТТУ на баланс КП «Житомиртранспорт» 175 мобільних валідаторів, які роздали приватним перевізникам для встановлення в маршрутках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ суд валидатор поліція Ткачук  
Матеріали по темі