Події

​Судовий виконавець з Житомирської області отримав 10 тис. грн хабара за закриття провадження

20 February 2018, 15:49

Службовець Олевського районного відділу державної виконавчої служби Житомирської області отримав грошову «подяку» за закриття виконавчого провадження та зняття накладеного на майно арешту.

Про це 20 лютого Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«20 лютого працівники управління захисту економіки ДЗЕ, слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали старшого державного виконавця Олевського району Житомирщини за вимагання та отримання хабара у сумі 10 тисяч гривень. Вирішується питання про взяття 46-річного чоловіка під варту. Близько 14.00 поліцейські затримали підозрюваного безпосередньо на вході до місця роботи», - інформує поліція відділ комунікації.

За наявною інформацією, службовець Олевського районного відділу державної виконавчої служби отримав через електроний платіж на банківську карту 16 лютого 2 тисячі гривень, а сьогодні іншу частину хабара – ще 8 тисяч гривень.

«Таким чином загальна сума неправомірної вигоди, що її вимагав чоловік у місцевого жителя за закриття виконавчого провадження та зняття накладеного на майно арешту, становить 10 тисяч гривень», - інформує поліція.

За даними правоохоронців, всі дії службовця були відповідно задокументовані у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нині 46-річний житель райцентру затриманий на підставі норм ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно повідомлялося про суддю-хабарника, якому передали 9 тис. грн біля міського собору.

Житомир.info

Фото поліції:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник СБУ поліція  
Матеріали по темі