Влада

​Депутати сперечалися за підземний перехід біля житомирської панчішної фабрики, але гроші виділили

1 March 2018, 16:10

На роботи з реконструкції підземного переходу на проспекті Миру в Житомирі виділили з міського бюджету 100 тис. грн.

Таке рішення було прийняте на сесії міської ради 1 березня.

Питання виділення коштів викликало палку дискусію на пленарному засіданні.

«Перед новим роком нам розказували, що є 1 мільйон, і ці кошти будуть виділені з державного бюджету. Мова про співфінасування не йшла. Вартість реконструкції становить 3,5 млн грн. І вже є проект про влаштування пішохідного переходу в цьому місці, і не треба заганяти людей під землю. Підземний перехід робили, коли працювала панчішна фабрика, зараз потреби в цьому немає. І я не розумію, для чого зараз треба виділяти на це кошти», - сказав голова депутатської комісії з питань ЖКГ Олег Черняхович.

Про вартість реконструкції підземного переходу депутатів поінформував начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

«В минулому році проголосували за виділення 45 тисяч на виготовлення ПКД, проект ще не виготовлений і не профінансований. Він готовий уже на 80%, але зараз вносяться зміни, бо нас не влаштовує вартість, і після завершення реконструкція буде коштувати 1 млн 600 тис. грн», - сказав Олександр Марцун.

За виділення 600 тис. грн співфінансування на ремонт підземного переходу проголосували лише 20 депутатів – рішення не прийняте. За рекомендацію комісії з питань житлово-комунального господарства, яка пропонувала виділити 100 тис. грн, проголосували 25 депутатів – рішення прийняте.

Нагадаємо, біля панчішної фабрики знаходиться єдиний в Житомирі підземний перехід.

Як повідомляв Житомир.info, 17 листопада 2017 депутат Ірина Ярмоленко у своєму фейсбук опублікувала фото з можливими варіантами підземного переходу на проспекті Миру.

Фото житомирської «панчішки» з фабрикою, найстарішими школами і підземним переходом можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада підземний перехід  
Матеріали по темі