Фоторепортаж

​Житомиряни принесли квіти до пам’ятної дошки В’ячеславу Чорноволу. Фоторепортаж

26 March 2018, 13:43

26 березня з нагоди вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола до меморіального погруддя політика в Житомирі поклали квіти. Дошка пам’яті розміщена на перехресті вулиць Велика Бердичівська і Чорновола.

До заходів із вшанування пам’яті українського політичного діяча, Героя України В'ячеслава Чорновола долучились представники Житомирської обласної організації Народного руху України.

1 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав Указ №397/2017 «Про відзначення 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола», - нагадує прес-служба Житомирської ОДА.

Довідка ОДА: В’ячеслав Чорновіл – провідник українського національно-демократичного визвольного руху 1980-1990 років. Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. Разом із іншими видатними діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів.

В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі. У Житомирі на його честь названо вулицю, а на фасаді бібліотеки ЖДУ ім. І. Франка розташоване меморіальне погруддя.

Минулорічне покладання квітів до дошки пам’яті Чорноволу у фотографіях – тут.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця 2018 року в Житомирі на вулиці Чорновола планують добудувати чотириповерхову книгарню-кафе на орендованій ділянці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чорновіл дошка пам'яті  
Матеріали по темі