Події

Керівник сільради в Житомирській області погорів на хабарі у 8500 гривень, які вимагав за прописку

26 March 2018, 16:26

На Житомирщині прокуратура із правоохоронцями затримала виконуючого обов’язки старости сільради, який вимагав 8500 грн за реєстрацію місця проживання.

Про це 26 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області спільно з Управлінням захисту економіки та головним управлінням Нацполіції в області продовжують викривати посадовців органів місцевого самоврядування та державної влади під час одержання ними неправомірної вигоди. У понеділок, 26 березня 2018 року, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій прокуратурою області спільно із органами правопорядку задокументовано факт одержання в. о. старости однієї із сільських ради Коростенського району неправомірної вигоди у розмірі 7500 грн. Затримано посадову особу о 10.30 хв біля торгового комплексу у м. Коростень, під час передачі частини неправомірної вигоди на зазначену суму», - інформує прес-служба.

За даними прокуратури, взагалі ж чиновник вимагав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 8 500 грн за те, щоб зареєструвати його місце проживання. Неправомірну вигоду вилучили, в. о. старости сільської ради затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

За даними прокуратури, за скоєний злочин передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, працівник міграційної служби в Бердичеві брала по 1000 грн за швидку видачу біометричних паспортів.

Житомир.info

Фото прес-служби прокуратури:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник прокуратура  
Матеріали по темі