Події

​Лікар коростенської поліклініки погорів на хабарі, який отримав за направлення на МСЕК

3 April 2018, 11:45

У місті Коростень Житомирської області на робочому місці затримали заступника головного лікаря районної поліклініки під час одержання 3 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це 3 квітня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області спільно із працівниками обласного Управління захисту економіки в області та Головного управління Нацполіції продовжують викривати факти хабарництва. Цього разу «на гарячому» попався заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності комунальної установи «Коростенська центральна районна поліклініка», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у вівторок, 3 квітня 2018 року, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, посадовця затримано на початку робочого дня, о 9 год. 10 хв., у приміщенні комунальної установи «Коростенська центральна районна поліклініка» саме у той момент, коли він одержав неправомірну вигоду на сумі 3 тисячі гривень. Такі «розцінки» заступник головлікаря центральної районної поліклініки Коростеня встановив за те, щоб видати пацієнту направлення для проходження огляду МСЕК, - зазначає прокуратура.

Медпрацівника затримали в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводить СУ ГУ Нацполіції в області. Санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2018 правоохоронці затримали 40-річного чоловіка, який за «винагороду» в 10 тисяч гривень пообіцяв влаштувати житомирянина водієм до силового відомства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар хабарник  
Матеріали по темі