Місто

​У Житомирі визначили переможців конкурсу на кращу авторську писанку, які поїдуть в музей у Коломиї

8 April 2018, 17:16

На Великдень 8 квітня на вулиці Михайлівській назвали чотирьох переможців конкурсу на кращу авторську писанку. Двоє переможців отримали сертифікати на 2000 гривень від Житомирської міської ради. Ще двоє переможців отримали у подарунок від мера Житомира Сергія Сухомлина поїздку в музей писанки в місто Коломия.

Переможцями конкурсу за критеріями оригінальності роботи, техніки виконання, а також використання елементів національної тематики стали: Любов Мацюк (грошовий приз 2000 грн), Ольга Бондар (грошовий приз 2000 грн); дизайнер одягу Наталія Габрук (приз -поїздка до музею писанки в м. Коломия); Дмитро Михайловський (приз - поїздка до музею писанки в м. Коломия).


Нагородили переможців міський голова Сергій Сухомлин та віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

«Це може стати «фішкою» Житомира. Це може бути всеукраїнський фестиваль писанок. Саме про це я вже казав: зробити в Житомирі всеукраїнський фестиваль писанок і зібрати в Житомирі митців із інших міст. Щоб себе показати і подивитись писанки інших регіонів України. Нам потрібні речі, які об’єднують Україну, об’єднують схід та захід. Це потрібно робити. Люди прийшли на свято, люди не поїхали в цей день на шашлики, не пішли в торгівельні центри. Вони вийшли на вулицю. Спілкування людей, їх посмішки, сміх дітей - це те, що нам потрібно зараз. Це вдалий приклад, як треба святкувати», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Житомир стає європейським містом, де люди виходять на свята, спілкуються між собою, не святкують вдома лише з родиною. Це є ознака європейського міста, коли всі свята та негаразди громада зустрічає разом», - переконаний Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

Переможці конкурсу кажуть: участь у фестивалі писанок беруть вже не вперше і подарунками задоволені. Дар’я Габрук допомагала своїй сестрі розписувати писанку.

«Цю писанку намалювала моя сестричка Наталка. Ми зараз разом займаємось арт-одягом, розписуємо його. Тут ми беремо участь вже не перший раз. В минулому році моя подруга робила писанку, і цю писанку вкрали. Цього року ми навіть не думали, що буде оголошено конкурс. Сестра насправді сіла, старалась, я трошки координувала її, вона робила це від чистого серця і натхненно. Вона обрала таку казкову тематику: «Аліса в країні мрій». Але найбільшим досягненням я вважаю те, що вона сіла, сконцентрувалась і робила це з емоціями» , - розповідає сестра переможниці конкурсу Дар’я Габрук.

Ще один автор кращої авторської писанки Дмитро каже: розписувати великодні яйця почав лише в минулому році. Цьогоріч вирішив розписати писанку традиційними для Полісся символами. Юнак розповідає: навіть не очікував, що отримає за свою роботу приз.

«Чесно кажучи, перше яйце, яке я розписав - це було в минулому році. Тоді я не зайняв ніяких призових місць. А в цьому році я навіть і не знав, що буде конкурс. Але сталось так», - каже переможець конкурсу Дмитро Михайловський.

Нагадаємо, у Великодню ніч, з 7 та 8 квітня, православні Житомира відвідали святкове богослужіння та освятили великодні кошики. Подивитись великий фоторепортаж можна тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень писанка конкурс  
Матеріали по темі