Події

Упродовж квітня жителі Житомирської області повідомили до поліції про виявлення чи зберігання 40 снарядів, 5 мін та 8 ручних гранат

27 April 2018, 15:34

На території Житомирської області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Про його проміжні результати 27 квітня журналістам розповів начальник Головного управління Нацполіції області В’ячеслав Печененко.

«Черговий місячник роззброєння проходить з 1 по 30 квітня. Його мета – попередження та припинення фактів нелегального обігу зброї та вибухівки. За словами керівника поліції Житомирщини, жителі регіону уже здали до територіальних підрозділів ГУНП 207 одиниць зброї та 27 пристроїв для відстрілу гумових куль. Серед вилученого арсеналу 12 одиниць зброї армійських зразків, 9 - мисливських нарізних карабінів, 144 - мисливських гладкоствольних рушниць та інше. Також громадяни повідомили до поліції про виявлення або зберігання 40 снарядів різних калібрів часів Другої світової війни, 5 мін, 8 ручних гранат та майже 2 тисяч боєприпасів до різного виду зброї», - йдеться у повідомленні.

«5 квітня до Малинського району житель райцентру повідомив про виявлення на пустирі автоматичної зброї типу АКМ та 8 димових шашок. А 54-річний житель Коростишівського району 13 квітня заявив про знайдені ним у лісі гладкоствольну саморобну зброю, кастет та близько двох десятків набоїв до автомата Калашникова. Жителі Олевського району та м. Житомира звернулися до поліції з повідомленнями про добровільну здачу зброї, виявленої на горищах домоволодінь, що дісталися їм у спадок. Це були незареєстровані мисливські рушниці», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня на вулиці Князів Острозьких житомирські патрульні зупинили ВАЗ, в якому виявили гранати Ф-1, РГД-5, запали до них, обріз мисливської рушниці, набої, стартовий пістолет та три пакети з рослинними наркотиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя поліція  
Матеріали по темі