Місто

Більше сотні юних винахідників у Житомирському військовому інституті представили свої наукові розробки

3 May 2018, 13:18

Більше сотні юних науковців зібралися у військовому інституті ім. С.П.Корольова на VІ З'їзд творчої молоді Житомирщини. Розробки останні представляють у чотирьох напрямках, яких саме, розповідає начальник наукового-організаційного відділу інституту Роман Ставісюк.

«Перший напрямок - це енергозберігаючі системи, екологічна безпека. Другий напрямок - інформаційні технології, третій напрямок - сучасні засоби радіоелектроніки і четвертий - космічні системи, авіа-моделювання та роботизовані системи», - розповідає начальник наукового-організаційного відділу Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Роман Ставісюк.


Учасники заходу залюбки представляють свої розробки. Та неабияк, а показують, як вони працюють розповідаючи про їхнє призначення.

«Призначена для автоматичного стеження елементів сонячної батареї за сонцем так, щоб сонячні промені потрапляли під кутом 90 градусів. Воно повертає у напрямку за сонцем. Такі системи можна використовувати для добування альтернативних видів енергії. Також, їх використовують у робототехніці, наприклад зараз популярна тема безпілотних літальних апаратів», - каже курсант Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Тарас Шилан.

«Ці роботи - це міні моделі промислових роботів Кука. Так, вони не настільки точні та потужні, але для дослідницьких цілей, показових стендів вони підходять ідеально. Оператор задає колір і в залежності від того, який нам колір потрібний, він аналізує задані позиції і якщо колір підходить - він його відсортовує. Такі задачі часто задаються на виробництві», - демонструє свою розробку студент ЖДТУ Володимир Левчук.

З-поміж інших і Олександр. Хлопець розповідає: змалечку захоплюється робототехнікою. В свої десять років він вже розробив діючий макет «розумного будинку», який каже: буде в нагоді, як дизайнерам, так і будівельникам.

«Його можуть використовувати дизайнери, будівельники. У ньому стоїть система, яка відповідає за рух дверей та шлагбауму. Також у нас тут стоїть датчик газу, який у разі його виявлення подає сигнал. Є витяжка та датчик руху. Поки я його буду доробляти, скоріше за все поставимо Wi-Fi модуль, щоб ним можна було керувати з телефону», - ділиться вихованець дитячої школи робототехніки Олександр Постольник.

Окрім наукових розробок, у рамках з’їзду у військовому інституті Корольова традиційно влаштували виставку військової техніки та демонстрували порівняно нову для України систему підготовки бійців нового покоління БАРС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий інститут розробка Ставісюк  
Матеріали по темі