Фоторепортаж

Як у житомирській майстерні шоколаду створюють солодкі шедеври. Фоторепортаж до Дня кондитера

3 May 2018, 17:17

Третього травня своє професійне свято святкують кондитери. Тож Житомир.info зазирнув у найвідоміший у місті заклад, єдину справжню кондитерську, де на очах у відвідувачів виготовляють цукерки й тістечка – «Львівську майстерню шоколаду».

Кондитери Юлія Рожко і Тетяна Цибик працюють не так давно - третій і другий рік відповідно, однак свою роботу обожнюють.

Юля вчилася на художника, а потім її захопила робота кондитера: дівчина поїхала у Львів навчатися, і там же стажувалася.

«Воно так затягує! Просто кайфуєш. Темперуєш шоколад, а діти підходять, і ці їх емоції… Шоколад… знаєте, спочатку його так хотілося! Всього хотілося. Купуєш собі щодня нову цукерочку. А потім звикаєш. Зараз взагалі дивишся на шоколад – і не хочеться. Іноді хочеться до філіжаночки кави зранку з’їсти, але дуже рідко», - говорить Юля.

«А я працювала кондитером, але тут розширила свої навики, особливо з оформлення десертів. От ніби щодня і робиш одну й ту саму роботу, працюєш за рецептами та стандартами, видаєш десерти, робиш заготовки. Але в той же час кожен день не схожий на інший. В кожен десерт ти вкладаєш душу», - ділиться Таня.

Дівчина передає слова знайомої: коли заходиш до кондитерської, то у повітрі вже літає запах і смак глюкози.

«Коли ти сюди заходиш з вулиці, відчуваєш цей запах шоколаду, то вже покращується настрій», - каже Таня.

Юля ж зізнається: робити кондитерські шедеври у неї виходить краще, ніж готувати борщ.

«Десерти, цукерки робити вмію. А от щось дома зварити – ні. Так люблю, коли приходить нова рецептура. Так цікаво, аж руки трусяться! І коли воно одразу все виходить, і ти його фотографуєш з усіх боків, всі куштують і всім подобається, то кайфуєш. А от борщ – не вмію, борщ не йде», - розповідає, сміючись, Юлія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фоторепортаж кондитер шоколад  
Матеріали по темі