Влада

Члени виконкому з’ясовували, чому розмітка на дорогах Житомира не тримається та крива на вигляд

4 May 2018, 16:37

Чому на дорогах міжнародного значення розмітка тримається кілька років, а у Житомирі вже зникає за півроку. Більше того, якщо вона і є, то скоріше нагадує якусь криву. Ці питання обговорювали члени виконкому на черговому засіданні. Один із членів виконкому навіть дорікнув управлінню транспорту та зв’язку, що через подібні недопрацювання зокрема і можуть створюватися аварійні ситуації на дорогах.

«Ваше управління створює умови для ДТП на вулицях міста Житомира. Якщо говорити про Польову, то розмітка нанесена так, що якщо стоїш на перехресті Вітрука - Ціолковського і їдеш прямо, то виїжджаєш прямо на смугу зустрічного руху. Про Крошню взагалі говорити не буду, як там нанесена розмітка і, я не знаю, як назвати цю людину, яка її наносила. Зробіть її по старим розміткам, яка вона була, де науковці працювали, а ви її нанесли «на око», як бачили, так і наносили», - обурюється член виконавчого комітету Житомирської міської ради Андрій Дяченко.


«На Ціолковського - Вітрука – все перехрестя дороги розходиться, там неможливо зробити по-іншому», - відповідає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

Таку відповідь начальника управління транспорту Дяченко називає відмовками й пропонує показово зробити заміри нанесених неправильно розміток.

«Не чіпайте це питання, бо ми поїдемо зараз з вами з рулеткою, виїдемо і покажемо з вами, як має бути виміряна розмітка. Я пам’ятаю, яка там була розмітка, я виріс на тому районі, тому не сперечайтесь навіть», - каже член виконавчого комітету Житомирської міської ради Андрій Дяченко.

Що ж до терміну тримання фарби на дорогах міста, то заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснює: гарантія на розмітку з фарби півроку.

«Розмітка на трасі наносилась на капітально відремонтовану дорогу і вона є пластиковою. Зовсім інший тип розмітки вартість якої від 7 до 10 разів є дорожчою. В місті - це фарба, термін тримання нанесеної фарби становить 6 місяців. Тому пластик гарантують на 5 років, а фарба відповідно 6 місяців».

«У 2016 році ви говорили про якусь суперову та спеціальну розмітку. Усе залишилось як є, і у нас знову ця розмітка, яка після першого дощу сходить і все», - додає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Наталія Волинець.

«Озвучуючи такі речі давайте фіксувати факти. У 2016 році наносили розмітку з використання склокульок, яка посилювала світловідбивання у вечірній час. У 2017 році ми від цього вже відмовились, так як у низки вулиць змінили освітлення на світлодіодне. Відповідно - це 15 % від ціни використання даних кульок. Але навіть при цьому термін служби її залишався і залишається 6 місяців», - зазначає Дмитро Ткачук.

Імовірно, каже Дмитро Ткачук, що вже на капітально відремонтованих дорогах будуть наносити стійку пластикову розмітку. Принаймні такий варіант розглядають.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч на дорожню розмітку Житомирська влада планує витратити 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дяченко Ткачук дорожня розмітка виконком  
Матеріали по темі