Місто

Громадська організація хоче встановити на фасаді житомирської школи меморіальну дошку пам’яті десантника Валентина Ковальського

6 May 2018, 11:10

Громадська організації «Асоціація громадських об’єднань «Нова сила» хоче отримати згоду міської влади на встановлення меморіальної дошки Ковальському Валентину Геннадійовичу, військовослужбовцю 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, на фасаді будівлі Житомирської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 по вулиці Східній, 65.

Відповідний проект рішення виконкому 5 травня опублікований на сайті міської ради.

«Громадській організації «Асоціація громадських об’єднань «Нова сила»: до встановлення меморіальної дошки її ескіз погодити в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради; здійснити встановлення даної меморіальної дошки відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів, норм і правил. Житомирській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 20 Житомирської міської ради взяти на баланс та утримання меморіальну дошку, присвячену пам’яті Ковальського В.Г.», - зазначається у проекті рішення.

Також 5 травня в житомирській ДЮСШ «Авангард» відбулося відкриття турніру з кікбоксингу WAKO «Балада про солдата», приуроченого до річниці загибелі від поранень, отриманих під час війни на Сході України, житомирського кікбоксера, бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Валентина Ковальського.

Нагадаємо, 7 травня минулого року на майдані Корольова кількасот людей прощалися з бійцем 95-ї бригади Валентином Ковальським.

Як повідомляв Житомир.info, 27 липня 2014 року під час виконання бойового завдання біля Торезу Валентин Ковальський отримав серйозне поранення у живіт. Він переніс вісім операцій у Києві, Львові та Харкові. Втім, українські лікарі виявилися неспроможними вилікувати юнака, а операція в ізраїльській коштувала 78,6 тис. доларів. В липні 2015 року за два дні люди зібрали більше половини суми, необхідної на лікування бійця, і Валентин поїхав в Ізраїль. У вересні 2015 року після лікування в Ізраїлі Валентин Ковальський повернувся до Житомира. В березні 2016 року фонд братів Кузьміних збирався відправляти бійця на реабілітацію в Чехію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком меморіальна дошка Ковальський десантник 95 бригада 
Матеріали по темі