Культура

Організатор фестивалю «Крила» розповів, як саме проходитиме фест 12 травня в житомирському парку

7 May 2018, 15:55

12 травня у житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна стартує фестиваль «Крила», на якому розпочнуть збір коштів на реставрацію літака ТУ-104.

Про це 7 травня на прес-конференції розповів організатор фестивалю Максим Козловець.


«Метою фестивалю є реставрація літака. Ми хочемо провести даний захід для того, щоб донести до людей ідею, що потрібно реставрувати літак, який знаходиться в парку Гагаріна. На заході буде представлено дуже багато різних локацій. Територія фестивалю буде від літака, під літаком в парку, до моста, на мосту і під мостом в парку. Що буде включати в себе локація на літаку?! Це сцена, це виставка-ярмарок виробів hand-made, це ярмарок local food, це фудкорти. Під літаком буде розташовуватися дитяча зона, яка буде наповнена цікавинками, наприклад, виставка робототехніки. Представлятимуть роботів ЖДТУ і центр «Ботеон». Буде конкурс дитячого малюнка, який буде проводити художник Аліна Долініна. Потім ці роботи ми віддаємо в тираж, зробимо з них листівки і будемо поширювати з метою залучення коштів на реставрацію літака», - розповів організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець.

Окрім дитячих розваг окремо буде відбуватись і шоу-програма для дорослих.

«На сцені виступатиме гурт «Зерно», «Запаска», а так само група «Вулба», це наші житомирські барабанщики», - розповів Максим Козловець.

Раніше організатори розповідали, що над мостом в парку культури буде проведено два вильоти літаків, які демонструватимуть фігури вищого пілотажу, однак, на виконкомі це питання обговорювали достатньо жваво і все-таки не дали на це дозволу.

«Авіачастина: на жаль, в цілях безпеки ми не можемо провести авіашоу і виліт літаків, ми дуже сподіваємося, що жителі Житомира зрозуміють нас, але є і хороша новина. Активні авіа заходи ми перенесемо на аеродром в клуб «Авіатик», де через деякі тижні проведемо благодійний аукціон для збору коштів на реставрацію літака. Але все ж авіачастина буде у нас на фестивалі. Той же клуб «Авіатик» представить три літаки, які будуть стояти на локації фестивалю і буде працювати як фотозоні. Так само у нас буде запуск повітряної кулі, який буде проходити біля альтанки Шодуара під мостом», - розповів організатор фестивалю «Крила».

Програма фестивалю розрахована на весь день і організатори переконані: на фест можна приходити усію родиною, бо розваги можна буде знайти на будь-який смак.

Нагадаємо, організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець у «Діалогах» на Житомир.info розповів про плани відновлення літака у парку культури та відпочинку Гагаріна.

Як повідомляв Житомир.info, виконком не проголосував за польоти під час фестивалю «Крила» в житомирському парку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Козловець фестиваль Крила  
Матеріали по темі