Місто

У Житомирі на відкриття пам’ятної дошки Юрію Возному зібралися учні, рідні та побратими Героя

11 May 2018, 14:22

У Житомирі 11 травня на відкриття меморіальної дошки загиблому на Донеччині полковнику СБУ Юрію Возному зібралося чимало людей.

Вшанувати пам’ять «Народного героя України» прийшли учні школи №16, на фасаді якої нині висітиме дошка пам’яті, рідні загиблого, однокласники, співробітники СБУ. Останні згадують яким за життя був їхній друг і побратим. Наголошуючи місцевим учням, що вони мають пишатися, що у їхній школі навчався справжній «Народний герой України», та пам’ятати його неоціненний внесок у боротьбі за незалежність країни, заради якої він віддав своє життя.


«Тяжко говорити, сльози, серце болить, але я розумію, що про це потрібно говорити, адже молоде покоління, яке тут зібралося - вони повинно знати, хто такий був Юра Возний, Герой, який навчався у цій школі. На першому плані у нього завжди була чесність, справедливість і він завжди тримався цього напрямку у всіх справах. Він займався спортом, завжди намагався бути першим і наш клас пишався, що у нас є такий Юра», - каже однокласник Юрія Возного Олександр Волокіта.

«Чудова, високопрофесійна людина, мужній офіцер. Він з честю та гідністю виконував свій службовий обов’язок. Вісімнадцять років Юрій Віталійович віддав службі в СБУ. Нагороджений нагрудним знаком «Хрест доблесті», медаллю за відзнаку в службі, нагрудним знаком за боротьбу з корупцією та організованою злочинністю, указом президента нагороджений орденом «За мужність». У Юрія Віталійовича залишився син, якому на момент гибелі Юрія Віталійовича було півтора роки, дві доньки, дружина, батьки. Це був удар для всіх нас. Обов’язок наш, пам’ятати його, і учням школи пам’ятати, що в їхній школі вчився високопрофесійний офіцер, мужній офіцер», - розповідає помічник начальника управління СБУ в Житомирській області.

Школярка Анастасія зізнається: Юрій Возний буде для учнів прикладом мужності, героїзму та патріотизму.

«Для нас, як стрибок вперед, як приклад, як потрібно захищати свою країну, як потрібно за неї боротися і як повинен вести себе справжній патріот і житель цієї країни», - говорить Анастасія Бондарчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Возний СБУ меморіальна дошка школа  
Матеріали по темі