Місто

«Bus of Heroes» із учасниками АТО на борту відправився з Житомира у поїздку країнами Європи

13 May 2018, 08:35

Кілька десятків учасників АТО ввечері, 12 травня, відправились у подорож країнами Європи. Ідея відправитись із бойовими побратимами на відпочинок з’явилась в учасника АТО, колишнього військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади Олександра Швецова. Впродовж двох тижнів українські кіборги відвідають Париж, Відень, Брюссель, Рим, Ватикан і інші міста Європи.

За словами Олександра, ця поїздка є своєрідною терапією для поранених бійців українського війська.


«У тому році в мене була така змога з’їздити разом із парою хлопців до Лурду (місто у Франції). Ми їздили такою християнською паломницькою організацією. Мені дуже сподобалось, в мене виникла така ідея, щоб не тільки я мав змогу усе те побачити, але щоб ту атмосферу відчули й інші хлопці. І виникла така ідея як «Bus of Heroes». То в першу чергу дуже важливо для хлопців. Бо та психологічна реабілітація, яка є в Україні, вона не є ефективною. Психологи до 2014 року не навчались як лікувати посттравматичний синдром. І зараз ті люди, які змогли перекваліфікуватись, вони працюють з хлопцями, але цього поки мало. Тому ми і робимо такі речі, як «Bus of Heroes», бо саме у подорожах хлопці відволікаються, в подорожах виникають, якісь перепони, які вони долають і завдяки цьому в них виростає якась самооцінка. Я думаю, що вони повернуться із посмішками на обличчях. Я буду кайфувати, якщо це буде так», - розповідає учасник АТО, учасник проекту «Переможці» та організатор поїздки «Bus of Heroes» Олександр Швецов.

«Ми збираємось тільки на поховання, приїжджаємо на річниці. Тільки на могилках. Зараз же ми їдемо відпочивати закордон, набратись вражень, і поспілкуватись зі своїми побратимами. Це зовсім друге. Це та сама психологічна реабілітація для хлопців, які зі мною їдуть, для мене особисто також», - розповідає учасник АТО Едуард Мальований.

Як повідомляв Житомир.info, Олександр Швецов з Житомира служив у 30-й Новоград-Волинській окремій механізованій бригаді автомеханіком, поранення отримав у селі Весела Гора Луганської області в середині липня 2014 року, втратив ліву ногу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО Швецов Мальований Європа подорож  
Матеріали по темі