Місто

Комунальники обрізали тополі на вулиці Героїв десантників у Житомирі, з гнізд повипадали пташенята

17 May 2018, 14:00

16 травня на вулиці Героїв десантників у Житомирі (Богунія, колишня Жукова) комунальні служби обрізали дерева, на землі опинилися гнізда разом з пташенятами.

Про це Житомир.info розповіла місцева мешканка Анастасія.

«Робота комунальних служб Житомира вражає! 16.05.2018 по вулиці Героїв Десантників, 10 зрізали дерева. З обіду почався дощ, вони все покинули та поїхали. Мешканці були обурені тим, що не можуть під'їхати до будинку. Але коли я вийшла вигулювати собаку, побачене мене просто вбило. Десятки мертвих пташенят, галасують ворони, прийшла купа собак, які зачули здобич. У нашому дворі гуляють маленькі діти. Невже це так має бути?», - запитує житомирянка.

Хто давав згоду на обрізку дерев і чому вона проводиться так пізно, у час висиджування пташками дитинчат, Житомир.info запитав у директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександра Шевчука.

«Там враження омелою більше 50%, і в нас дуже давно лежить лист управління комунального господарства з цього приводу. Ми ніяк не встигали туди доїхати, і ось вчора це зробили. Є акт обстеження цих дерев. Ми розуміємо (що нашкодили пташкам), але там і аварійність була... ці гілки навішувалися на 95 частину. Ці тополі перерослі, і єдиний варіант був підрізати, щоб не видаляти. Ну, і враження омелою, якщо подивитися на раніше зроблені фотографії цієї території. Вже як встигали, так могли», - прокоментував керівник «Зеленбуду».

Нагадаємо, у січні 2018 року біля Житомирського драмтеатру обрізали 40-річні каштани.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році житомирська поліція розшукувала чоловіків, які зрізали берези у дворі багатоповерхівки на проспекті Миру, які садили місцеві мешканці, і залишили гілки на дитячому майданчику.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленбуд дерево обрізка кронування пташеня  
Матеріали по темі