Культура

У Житомирі в «Гнатюк Арт Центрі» впродовж шести місяців діятиме виставка робіт скульптора Олексія Леонова

17 May 2018, 14:46

Передати духовність через форму, зрозуміти призначення людини та її місце у світі - ось так, коротко описує головну тему своїх робіт молодий український скульптор Олексій Леонов. Його роботи знаходяться у понад 30 містах світу, а одну з них він навіть подарував Папі Римському Франциску І. Подивитись на роботи талановитого митця тепер може кожен охочий житомирянин - у суботу 12 травня виставка творчості Олексія Леонова під назвою «За покликом серця» відкрилась у «Гнатюк Арт Центрі» в Житомирі.

«За покликом серця» - це, напевно, адресує нас до головної теми виставки. Зрозуміти призначення людського життя. Зрозуміти те, на що в потенціалі кожна людина здатна. Тут представлені портрети і фігури великих вчителів людства. Це засновники релігій, це великі святі, вчені, поети, письменники, художники. І, передаючи їх образи, я прагну привернути увагу до світових геніїв», - розповідає скульптор Олексій Леонов.


Виставка робіт талановитого молодого українського скульптора описує історію людства і його розвиток. А житомиряни, які прийдуть подивитись на роботи Олексія Леонова, зможуть прослідкувати шлях розвитку людини.

«Перше, що вони побачать - це красу. Красу в чистому вигляді. Вони зможуть доторкнутись до творчого процесу і відчути його в обличчях скульптур. Вони зможуть побачити як розвивалось суспільство протягом як мінімуму декількох мільйонів років. Адже тут є скульптура Атланта, які нараховується багато мільйонів років», - президент Подільського культурно-просвітительського Центру ім. М. К. Реріха Станіслав Крук.

Поціновувачі мистецтва, які прийшли на відкриття виставки кажуть: дивлячись на роботи скульптора, очікували побачити сивочолого чоловіка зі значним життєвим досвідом і щиро дивувались, коли до них звернувся молодий юнак.

«Для мене особисто з дитинства скульптура уособлювалась бюстом «великого вождя Леніна» десь поблизу школи. Тому я не можу сказати, що я дуже багато знаю про цю сферу. Але для себе я сьогодні зробила відкриття, що камінь і інші матеріали, з якого робляться скульптури, вони можуть говорити. Вони можуть говорити очами, можуть говорити рухами. Мені здається, що ще хвилина і вони щось скажуть, ці скульптури», - каже заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Насолодитись виставкою можна буде впродовж наступних шести місяців.

«Ця подія, яка зараз відбувається, я вважаю, що вона дійсно велика. Такий молодий художник, скульптор, такий талановитий молодий чоловік, такі скульптури. Я таких скульптур ще не бачив. Думаю, що багатьом житомирянам це сподобається. Виставка буде проходити протягом шести місяців. Ми будемо запрошувати, проводити екскурсії і розповідати про кожну скульптуру окремо», - каже засновник «Гнатюк Арт Центр» Олег Гнатюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі