Місто

​До Дня Героїв у Житомирі відкрили виставку, а пластуни співали патріотичних пісень

24 May 2018, 12:44

23 травня, у День Героїв України, на вулиці Михайлівській в Житомирі скаути співали патріотичні пісні, а в приміщенні облдержадміністрації відкрили виставку «75-річчя створення Української Повстанської Армії».

Про це повідомляють прес-служби міськради та ОДА.

«Увечері на Михайлівській представники громадської організації Станиця Житомир Національної скаутської організації України «Пласт» організували «Співи патріотичних пісень». До заходу долучилося багато житомирян та гостей міста, серед яких були і молоді люди, і представники старшого покоління», - інформує мерія.

Таким чином пластуни згадали всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу України: воїнів доби Київської Русі, запорозьких козаків Гетьманщини, воїнів армій УНР та УПА, і, звичайно ж, бійців на сході нашої держави.

Виставку в ОДА выдкрив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

«Сьогодні в стінах Житомирської облдержадміністрації ми відкриваємо цю виставку з метою популяризації сторінок історії, де уславлено минуле борців за незалежність нашого народу. Дуже приємно, що серед присутніх багато молоді, котра виявляє зацікавленість і повагу до Героїв», - цитує заступника голови ОДА прес-служба.

По завершенню виставки в ОДА співали житомирські пластуни.

Довідка ОДА

23 травня в Україні святкують День героїв, присвячений різним сторінкам національно-визвольної боротьби. Свято засноване у 1941 році Організацією Українських Націоналістів. У радянські часи це свято відзначали тільки у підпіллі та українській діаспорі. Але після проголошення незалежності України набуло популярності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Героїв Пласт УПА  
Матеріали по темі