Влада

Новий директор Державного архіву Житомирської області хоче зробити з нього популярне та сучасне місце

13 June 2018, 14:06

З 7 червня 2018 року в Державному архіві Житомирської області новий керівник – Ігор Слобожан.

Інтерв’ю з новопризначеним директором 12 червня опублікували на сайті облдержадміністрації.

«У 2005 році закінчив історичний факультет ЖДУ ім. І.Франка. До навчання працював електромонтером, так що кілька ліхтарів в архіві підключити зможу. Хоча я за спеціальністю вчитель історії та української мови і літератури, але вчителювати поки не довелося. Деякий час працював на різних посадах у громадських організаціях та політичних партіях. Але основна трудова діяльність – це 6 років керівної роботи у дозвільному відділі КП «Реклама» Житомирської міської ради, начальником відділу з підготовки, обліку та зберігання дозвільної документації. Тобто досвід роботи із систематизацією та зберіганням документів та справ у мене є», - розповів про себе Ігор Слобожан.

Він також розповів про свої плани на новій посаді.

«Плануємо активно брати участь у міжнародних грантових проектах та співпрацювати із донорськими організаціями. У планах – підвищити рівень медійності архіву та відкрити двері більшій кількості жителів області. Адже у нас є що показати та чим здивувати – це справи 18-19 століття, від фондів нотаріусів та судових установ до фрагментів сувоїв Тори, за якими проводяться богослужіння в Синагогах. Це будуть не лише екскурсії та виставки, а й наочне відображення процесу реставрації та ремонту документів. Через рік я бачу архів популярним та сучасним місцем, в якому просто та швидко можна знайти будь-яку інформацію, де збиратиметься молодь у пошуках нового й цікавого, а історики, краєзнавці та науковці обмінюватимуться досвідом. Жителі Житомирщини, України та інших країн звертатимуться не до громадських організацій, а до архіву для того, щоб створити власне генеалогічне дерево. Я вірю, що все у нас вийде і це лише початок відродження обласного архіву», - сказав директор обласного архіву.

В інтерв’ю зазначається, що Ігор Слобожан призначений на посаду директора «за переведенням». 21 травня 2018 року він оприлюднював декларацію за 2017 рік, перебуваючи на посаді начальника управління документообігу та роботи із зверненнями громадян апарату Житомирської облдержадміністрації.

За минулий рік Слобожан отримав 13 тис. 306 грн виплат від Житомирського міського центру занятості та 45 тис. 500 грн за цивільно-правовим договором з Житомирською ОДА. Його дружина, Юлія Слобожан, вказує основне місце роботи – політична партія «Народний фронт», де вона отримала за рік 66 тис. 300 грн зарплати.

Ігор Слобожан є членом правління громадської організації «Скарби Полісся», яка була зареєстрована 12 жовтня 2011 року. Троє засновників, вони ж – члени правління, мають прізвище Слобожан, очолює організацію Юлія Слобожан.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2018 року стало відомо, що директор Державного архіву Житомирської області Антон Михайлов звільняється з цієї посади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: архів Слобожан призначення  
Матеріали по темі