Економіка

За місяць у Житомирській області знизились ціни на яйця та овочі, а зросли на прянощі та рибу

13 June 2018, 17:02

Споживчі ціни по Житомирській області і Україні в травні 2018 р. до попереднього місяця не змінилися, водночас з початку року зросли відповідно на 3,4% та 4,4%.

Про це інформує головне управління статистики у Житомирській області.

«На споживчому ринку в травні 2018 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,6%. Найбільше, на 10,9%, подешевшали яйця, на 4,9–0,7% – молоко, шоколад, сало, соняшникова та оливкова олія, сметана, рис, борошно і крупи, кондитерські вироби з цукру, кава, сири, цукор. Також знизились ціни на овочі загалом на 2,7% внаслідок подешевшання овочів, вирощених з насіння, на 20,7%, коренеплодів, цибулі та грибів – на 6,2%, картоплі – на 5,4%. У той же час капуста подорожчала на 39,1%», - йдеться у повідомленні статистиків.

Окрім того, відбулося зниження цін на фрукти в цілому на 0,6%, у т.ч. банани – на 15,8%, натомість цитрусові подорожчали на 4,8%.

«Ціни на морозиво, сіль, прянощі та кулінарні трави, маргарин та інші рослинні жири, рибу та продукти з риби, мінеральні та джерельні води, безалкогольні напої зросли на 4,7–1,1%, на хліб, масло, свинину, яловичину, кисломолочну продукцію, чай, фруктові соки – на 0,9–0,5%. Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими загалом на 1,2%, зокрема, алкогольні вироби – на 1,8%», - інформують в головному управлінні статистики.

«Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 7,6%, оренди житла – на 2,3%, цін на матеріали та послуги для утримання та ремонту житла – на 0,8%. Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% зумовлено, передусім, подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,7%, амбулаторних послуг – на 0,9%. У сфері транспорту паливо та мастила подорожчали на 1,0%, водночас, автомобілі подешевшали на 1,2%, плата за перевезення залізничним пасажирським транспортом – на 3,2%. Також підвищились ціни у сфері освіти на 0,8%, одяг і взуття – на 0,7%, у т.ч. одяг – на 1,5%», - зазначають спеціалісти.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією статистиків, на споживчому ринку в квітні 2018 р оку ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в Житомирській області зросли на 0,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: статистика ціна овочі фрукти  
Матеріали по темі