Події

У центрі Житомира поліція затримала шахрайок, які вимагали з пенсіонерки гроші за «зняття порчі»

22 June 2018, 11:52

22 червня близько 9 години ранку біля житомирського універмагу на вулиці Київській поліція затримувала шахрайок, які під приводом зняття порчі вимагали у місцевої жительки гроші.

Про «незрозумілі дії» біля універмагу Житомир.info повідомив житомирянин Дмитро і надіслав фото: згорток грошей на землі, поряд люди і поліція.


На місці події кореспондент сайту поспілкувся з жінкою, яка, як виявилося, «здала» поліції шахрайку та її посібницю, що грала роль матері, яка принесла гроші за порятунок доньки.

«На базарі до мене підійшли і сказали, що у мене є порча, треба її зняти, вона на грошах. «Ви комусь позичили і навели цю порчу, я вам скажу, хто». Іду далі – виходить ця друга, назвалася Валя. Каже до тієї, першої: «Ой, я вас так, Сонечко, шукаю, ви так людям помагаєте, поможіть, в мене дочка не може завагітніти». Вже вони мене удвох обробляють. Я ухожу, мені на роботу, а вони займають. Доходимо до «Діадеми», одна каже: «Я тут живу, піду візьму гроші». Та каже: «Бери всі гроші, які в тебе є». Вона прийшла, постояла в під’їзді і показала: «Тут у мене 17 тисяч доларів». Та: «Я дмухну і забирай, через 9 днів вся порча піде в землю». І йде до мене. Я їх завела далеко, постояла в під’їзді, напхала паперу, так як вона мені сказала: в хусточку три дрібки солі, духи і зав’язати навхрест. Вона питає: Ви гроші принесли? Кажу, не всі, тільки тисячу. Ні-ні, тут зніметься, туди покладеться і знов порча. Завтра на 9 принесете до універмагу. Я вдома розказала дочці, сину, подзвонила в поліцію. Не хотіла йти, щоб нічого не зробили. Але прийшла, вони тут обоє стоять. Коли вона мене спитала, чи я всі гроші принесла, я їй розказала, що тут поліція і хай вона людей за дурних не має», - розповіла пенсіонерка.

Про затримання сайту розповіли в ГУНП Нацполіції.

«До Житомирського міськвідділу поліції звернулася житомирянка з приводу шахрайських дій по відношенню до неї. 22 червня до міського відділу поліції були доставлені дві жінки, як обґрунтовано підозрюються у вчиненні цього правопорушення. Наразі триває перевірка та встановлення осіб затриманих. Більш детальну інформацію обіцяють надати трохи згодом», - розповіли Житомир.info у відділі комунікації поліції Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 в Житомирі правоохоронці затримали шахраїв зі сходу, які працювали за схемою «ваш син у поліції», а днями стали відомі свіжі факти шахрайств у Житомирській області: жінка віддала 18 тисяч за сина, а продавчиня – 2 тисячі за чужі документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка поліція порча  
Матеріали по темі