Місто

​У День молоді житомирянин виборов звання чемпіона Полісся з кікбоксингу серед професіоналів

24 June 2018, 21:42

На День молоді на Михайлівській у Житомирі відбувся турнір із кікбоксингу WAKO «Перший кошовий» під відкритим небом. На запеклі двобої на ринзі зібралось подивитись щонайменше кілька сотень житомирян.

За словами організаторів турніру, головна мета змагань – це культурно-просвітницька діяльність. Саме тому турнір присвятили пам’яті першого кошового отамана війська Запорізького Остафія Івановича Дашкевича.


«В 2013 році у нас виникла ідея проводити змагання в Житомирі саме в патріотичному руслі. Ідея полягала саме у вихованні свідомого українця, з високими морально-вольовими якостями і нашими традиційними цінностями. Це турнір вже 22-й в рамках проекту «Житомирська слава». Але під відкритим небом – це третій турнір. Цю ідею ми узгодили з міською радою, з управлінням у справах сім’ї молоді та спорту і знайшли повну підтримку від начальника управління Ірини Анатоліївни Ковальчук. Вона зрозуміла, наскільки це важливо у наш час для України, і пішла нам назустріч у всьому. Тому цей турнір повністю фінансується з міського бюджету. Головна мета цього турніру – це саме патріотичне виховання шляхом просвітницької діяльності. Друга мета турніру – це пропаганда здорового способу життя шляхом проведення поєдинків і цим залучення молоді до спортивного життя», - розповів організатор турніру, заслужений тренер України із боксу Вячеслав Гопанчук.

На змагання до Житомира приїхали бійці із кількох областей України, які об’єднались у збірну команду північно-західного регіону.

«Сьогодні відбудеться 8 поєдинків. Сьогодні виступатиме команда міста Житомир проти збірної команди північно-західного регіону України, яка сформована із представників Волинської, Рівненської, Київської та Вінницької областей. Бої будуть дуже цікаві. У заключному бої ми плануємо провести титульний поєдинок за звання чемпіона Полісся серед професіоналів між місцевим бійцем житомирянином Артемом Мельником на прізвисько «Алабай» і бійцем із міста Вінниця Петром Жупановим», - розповів Вячеслав Гопанчук.

Після напружених поєдинків збірна команда Житомира отримала упевнену перемогу із рахунком 8:1.

Нагадаємо, 23 червня у Житомирі вперше пройшов чемпіонат України з автозвуку та тюнінгу, а 24 червня – турнір зі стрітболу та Місто професій на Замковій горі.

Як житомиряни відзначали День молоді на Михайлівській, дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кікбоксинг  
Матеріали по темі