Влада

Цьогоріч у Житомирі на території гідропарку планують встановити модульний туалет

2 July 2018, 11:20

У зв’язку з неодноразовим зверненням громадян на жахливий стан громадських вбиралень у цьому році управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради буде встановлено модульний туалет на території гідропарку.

Про це йдеться у відповіді заступників Житомирського міського голови Світлани Ольшанської та Сергія Кондратюка на петицію «Створення мережі громадських вбиралень по всьому місту».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Олександра Казакова була опублікована на сайті Житомирської міськради 28 березня 2018 року, і увечері 11 червня отримала необхідну кількість голосів.

«У будь-якому європейському цивілізованому місті існує платна мережу громадських туалетів з усіма зручностями (стаціонарними або мобільними). У нас в місті на даний момент їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Те, що знаходиться в парку і гідропарку за сьогоднішніми мірками взагалі туалетом складно назвати», - йдеться у тексті петиції.

«Розглянувши Ваше звернення щодо неналежного стану вбиральні на території КП «Парк» Житомирської міської ради, на підставі відповіді адміністрації комунального підприємства, повідомляємо, що у зв’язку з неодноразовим зверненням громадян на жахливий стан громадських вбиралень у цьому році управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради буде встановлено модульний туалет на території гідропарку», - відповіла Світлана Ольшанська.

«Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно створення у місті Житомирі мережі громадських вбиралень, повідомляємо наступне. З метою дотримання санітарних норм та правил утримання міських територій, а також для запобігання випадків справляння громадянами власних фізіологічних потреб у непередбачених місцях, на даний час, силами КП «ЖВПАР» Житомирської міської ради на території міста встановлено 7-м біотуалетів, а саме: 3 одиниці на майдані ім. С.П. Корольова, 2 одиниці по вул. Бориса Лятошинського та 2 одиниці на розі вул. Фещенка-Чопівського та Старий Бульвар. Разом з тим, на балансі КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради знаходиться громадський туалет по вул. Перемоги, 14 (сквер), який на даний час перебуває в оренді у Спасо-Преображенського кафедрального собору. На балансі інших комунальних підприємств громадських вбиралень немає, окрім вбиралень, розташованих на територіях кладовищ міста (Корбутівське, Польське, Російсько-Вільське цивільне, Смолянське, військове). Програмою благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016-2018 роки КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради передбачено 990,0 тис. грн. на придбання та розміщення туалетів громадського користування, в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації та встановлення їх по вул. Великій Бердичівській, 31 - ріг вул. Івана Кочерги, вул. Бориса Лятошинського, 13, та бульвару Новому, 2-4», - зазначає у відповіді на петицію Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, у червні 2017 року в дирекції КП «Парк» зазначали, що у місті не планується будівництво нової громадської вбиральні з причини відсутності фінансування.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2016 року компанія Geberit разом з Міжнародною інтердисциплінарною школою з урбаністики СANactions визначила переможців всеукраїнського конкурсу з розробки концепції сталого громадського вуличного туалету, яка буде реалізована в гідропарку міста Житомир. Перше місце і 30 тисяч гривень на реалізацію проекту дісталися співавторам Додонову Артему та Стрижевській Анастасії.

навесні 2015-го дирекція парку обіцяла закупити за 1 млн грн три металевих «антивандальних» туалети з кабінками для людей з особливими потребами. 1 червня 2017 Житомирська мерія прозвітувала про офіційне відкриття купального сезону в гідропарку: розповіла про питну воду і кабінки для перевдягання, однак зовсім не обмовилася про душові кабінки на пляжах чи обіцяні туалети.

Як виглядав житомирський гідропарк за тиждень до цьогорічного купального сезону, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кондраюк Ольшанська петиція туалет гідропарк  
Матеріали по темі