Влада

МОН радить вступникам не завантажувати замість атестату рецепти торту чи фото котиків

10 July 2018, 12:44

12 липня в електронних кабінетах вступників буде відкрита можливість подання заяв на вступ. МОН наполегливо просить абітурієнтів, які вже зареєстрували електронні кабінети та завантажили в них документи, перед поданням заяв перевірити внесену інформацію.

Про це 10 липня нагадала прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Йдеться про середній бал атестата, який цього року вступники мають розраховувати самостійно, контактні номери телефонів та завантажені файли: фото, додаток до атестата, а також документ про підтвердження реєстрації в селі, якщо вступник претендує на отримання сільського коефіцієнта. Перевірити коректність інформації та доданих файлів обов’язково потрібно ДО подання першої заяви на вступ. Лише до цього моменту вступник може самостійно змінити внесені дані. Після подання першої зави зробити це буде неможливо. На жаль, у попередні роки непоодинокими були випадки, коли вступники завантажували в поле для атестата зовсім інші файли – рецепти Празького торту, фото домашніх улюбленців, батьків, медичні довідки тощо. Тому перед поданням заяв необхідно уважно перевірити, які саме файли додані в електронний кабінет, та чи правильно вказана інша інформація», - йдеться у повідомленні.

Водночас МОН також звертається до вступників з проханням не поспішати подавати електронні заяви у перший день – для цього буде більш ніж достатньо часу. Подавати заяви через електронні кабінети можна буде до 18-ї години 26 липня, тобто понад 2 тижні.

«Окрім цього, звертаємо увагу, що реєстрація електронних кабінетів НЕ закінчується 12 липня – вона триватиме до 18-ї години 25 липня. Нагадуємо, що переглянути найпоширеніші запитання-відповіді про вступ до вишів можна на сайті МОН», - зазначають у міністерстві.

Раніше в МОН пояснили, що робити, коли під час реєстрації електронного кабінету з’являється напис про помилку, та які помилки найчастіше роблять вступники.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області четверо випускників шкіл отримали 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН абітурієнт вступ вуз  
Матеріали по темі