Влада

Влада Житомира планує розробити план та прорахувати кошти, які необхідні для боротьби з борщівником

16 July 2018, 10:46

З метою запобігання поширення борщівника Сосновського управлінню комунального господарства міської ради спільно з КП «Зеленбуд» ЖМР доручено розробити план заходів системної боротьби із цією рослиною та прорахувати кошти, необхідні для виконання цих заходів.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Сергію Кондратюка на петицію «Винищити отруйну карантинну рослину Борщівик Сосновського в місті Житомир».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція колишнього депутата Житомирської міської ради Наталії Боровської була опублікована на сайті мерії 5 червня 2018 року, і 24 червня отримала необхідну кількість голосів.

«Борщівик Сосновського - чужорідна отруйна багаторічна рослина стрімко захоплює всю територію Житомира! Частішають випадки опіків дітей, що доторкнулись до цієї токсичної рослини. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1—3 ступенів. Рівень мутагенного ефекту класифікується, як сильний. Ще три роки тому борщівник можна було зустріти тільки на занедбаних полях поза містом, сьогодні він вже окупував і спальні райони, особливо поруч із місцями відпочинку громадян! Згідно із статтю 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Потрібно дотримуватись закону і почати боротися з цією небезпечною для населення рослини!», - йдеться у тексті петиції.

«Електронна петиція щодо боротьби з ядовитою рослиною борщівником Сосновського розглянута. З метою запобігання поширення борщівника Сосновського в адміністративних межах міста доручено управлінню комунального господарства міської ради спільно з КП «Зеленбуд» ЖМР розробити план заходів системної боротьби із цією рослиною та прорахувати кошти, необхідні для виконання цих заходів, в т.ч. і для системного скошування, та хімічної обробки гербіцидами суцільної дії. Після розробки заходів і уточнення суми коштів необхідної для їх реалізації буде спрямовано листи клопотання до місцевої ради про виділення коштів із міського бюджету. Про хід вирішення піднятого Вами питання боротьби із шкідливою рослиною борщівником Сосновського Вас буде проінформовано додатково», - зазначається у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2017 року на сайті Житомирської міської ради з’явилася петиція про те, аби негайно розпочати роботи по знищенню отруйного борщівника проте, минулоріч вона не набрала необхідної кількості голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борщівник петиція  
Матеріали по темі