Влада

Голова районного суду Житомирської області написала заяву на чоловіка, який пропонував їй тисячу гривень

16 July 2018, 15:07

Невідомий запропонував надати неправомірну вигоду голові Ружинського районного суду Житомирської області.

Про це 16 липня повідомляє прес-центр судової влади України на офіційному сайті.

«Голова Ружинського районного суду Житомирської області Руденко Зоя Борисівна поінформувала, що 12 липня 2018 року близько 19:00 до неї підійшла особа та запропонувала неправомірну вигоду в розмірі 1000 гривень за невинесення адміністративного стягнення у виді громадських робіт чи адміністративного арешту за хуліганство. Своє прізвище та конкретну справу особа не назвала. Руденко З.Б. зазначає, що ідентифікувати цю особу та запросити свідків вона не змогла, оскільки вказані події відбувалися на вулиці, і перехожих поблизу не було. Після заяви судді, що вона викличе працівників поліції, вказаний чоловік залишив місце події», - йдеться у повідомленні.

За інформацією судді Руденко, 13 липня 2018 року вона подала відповідні письмові заяви до Ружинського відділу поліції Бердичівського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області та до Бердичівської місцевої прокуратури. Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

В декларації голови Ружинського райсуду Зої Руденко за 2017 рік зазначається, що її річна зарплата становила 324 тис. 369 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року в Житомирській області затримали керівника апарату суду під час отримання 9 тис. грн хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд суддя хабар Ружинський район  
Матеріали по темі