Місто

Підйом по драбині, біг з перешкодами та транспортування потерпілого – у Житомирі вогнеборці змагаються за звання «найсильнішого»

19 July 2018, 14:55

У Житомирі більше сотні рятувальників змагаються за звання «Найсильнішого пожежного-рятувальника» області. Організатори змагань розповідають: щоб стати кращим, останні повинні без порушень та якнайшвидше подолати смугу перешкод, яка складається з шести етапів.

«Люди змагаються на силу, можливість витримувати фізичні навантаження. Також, їхнє вправне поводження з засобами захисту органів дихання і решта важливих питань, з якими зіштовхуються в процесі виконання своїх обов’язків рятувальник», - каже заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський.


«Перший етап - підйом по триколінній драбині. Другий етап - підйом вантажу 20 кг на другий поверх. Третій етап - пересування бойка вагою 70 кг. Четвертий етап - біг з перешкодами. Газодимозахиснику потрібно вразити мішень за допомогою струменя води і заключний етап - транспортування потерпілого, який важить 80 кг», - розповідає старший помічник начальника зміни оперативного координаційного центру Олександр Ковальський.

Учасники змагань зізнаються: з першого погляду смуга перешкод здається легкою, однак насправді потрібно докласти максимум зусиль, щоб показати гарний результат.

«Думав буде легше. Смуга перешкод цікава, але кувалда сповзала, слизькі рукавиці. А так нормально. Я вже працюю п’ятий рік, навчався. Я це люблю, це моє покликання», - зізнається працівник 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини Сергій Рожко.

«Не спітнів, але вага манекена 80 кг, апарат для дихання 15 кг. Досить втомився і відчуваю збудження після цього забігу», - ділиться начальник 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини Сергій Куліковський.

По завершенні змагань та підведення підсумків переможці отримають спеціальні кубки, нагороди та медалі.

Як повідомляв Житомир.info, третього квітня на ПАТ «Житомирський маслозавод» пройшли показові навчання рятувальників. Вони вчилися діяти у випадку хімічної аварії на об’єкті, у даному випадку – умовному викиді аміаку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держанівський рятувальники змагання  
Матеріали по темі