Місто

Впродовж кількох днів житомирські зоозахисники збиратимуть підписи під зверненням до президента Порошенка

20 July 2018, 12:21

Впорядкувати законодавство про жорстоке поводження із тваринами та покарати винних у вбивстві тварин в Миколаєві, з такими вимогами житомирські зоозахисники долучились до всеукраїнської акції «Україна – не живодерня» 20 липня. Кількадесят людей прийшли із плакатами та своїми домашніми улюбленцями, щоб висловити своє обурення подіями в Миколаєві, де майже сотню тварин вбили в місцевому Центрі захисту тварин.

«Останні події, які відбуваються зараз в Кривому Розі та Миколаєві, обурили людей. Відбувається масове вбивство безпритульних тварин. А найбільше обурило те, що вбивство відбулось в Центрі захисту тварин. І ми виходимо сьогодні під лозунгом, що Україна - це гуманна країна. І ми повинні показати, що ми нація з душею і серцем. Ми не повинні розуміти те, що беззахисні істоти - це наші друзі. Ми повинні ними опікуватись, а не вбивати масово», - розповідає учасниця акції Олена Станішевська.


«Якщо ми знаємо, як відбувається евтаназія, то на одну тварину треба двадцять хвилин. А там за одну ніч вбили практично до сотні тварин. Ми припускаємо, що тваринам вкололи седативне. Тварина пішла в сон, а в низ на території є крематорій. Найстрашніше, що всіх цих тварин вбили практично заживо», - розповідає учасниця акції Тетяна Рисіч.

«Ми сьогодні збираємо по всій країні підписи до президента країни. Те, що відбувається зараз - це абсолютно неприпустимо. Про це важко говорити, бо перед очима завжди стоять очі тварин, які на тебе дивлять з благанням допомогти та врятувати. А якась двонога потвора вбиває їх просто», - обурюється учасниця акції Олена Станішевська.

Учасники акції кажуть: збиратимуть підписи впродовж наступних кількох днів на Михайлівській.

Нагадаємо, житомиряни із саморобними плакатами долучилися до всеукраїнської акції «Україна - не живодерня».

Як повідомляв Житомир.info, під час заходу до учасників акції намагалися приєднатися кілька молодих людей з прапором Радикальної партії Олега Ляшка: вони періодично ставали поруч із захисниками тварин, розгортали прапор перед відеокамерами, робили фото, а потім складали партійний символ у пакет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська захисники тварин Миколаїв акція  
Матеріали по темі