Події

На трасі в Житомирській області водій вантажівки без документів намагався дати хабара патрульним

26 July 2018, 14:06

На трасі Київ-Чоп у Житомирській області патрульні затримали чоловіка, який порушив ПДР, а потім намагався уникнути адмінвідповідальності за допомогою хабара.

Про це на сторінці у Facebook 26 липня написала прес-служба патрульної поліції Житомирської області.

«20 липня, близько 13-ї години, під час патрулювання на автодорозі Київ - Чоп за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили транспортний засіб МАЗ з напівпричепом. Під час перевірки документів водія патрульні встановили, що в останнього відсутній страховий поліс, а також протокол перевірки технічного стану вантажівки. З метою уникнення адміністративної відповідальності, водій вантажівки загорнув грошові кошти у накладну та передав їх патрульним поліцейським», - інформують в прес-службі.

Патрульні поліцейські викликали працівників слідчо-оперативної групи, котрі зайнялись подальшим оформленням правопорушення.

А 25 липня нетверезий чоловік, що ображав інших громадян, тричі намагався відкупитися від патрульних.

«25 липня, близько 18:50, патрульні поліцейські отримали виклик, що на 103 км автодороги Київ - Чоп невідомий громадянин знаходиться в громадському місці з ознаками алкогольного сп’яніння. Коли патрульні прибули на місце виклику, то помітили чоловіка, котрий знаходиться в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці, поводить себе зухвало та ображає інших громадян. Патрульні сповістили порушника, що за це передбачена адміністративна відповідальність та надали вимоги припинити протиправні дії», - інформують у патрульній поліції.

Однак, зазначають правоохоронці, чоловік вирішив уникнути відповідальності, підійшов до автомобіля патрульної поліції, відчинив його та залишив на пасажирському сидінні 300 гривень. Патрульні попередили чоловіка, що такі дії є незаконними та загрожують кримінальною відповідальністю.

«Однак громадянин не вгамувався та спробував дати іншому патрульному ще 200 гривень, загорнувши неправомірну вигоду у документи. Патрульні поліцейські вкотре попередили чоловіка, проте останній наполягав на «мирному» вирішенні проблеми та знову ж таки залишив грошові кошти вже в багажнику автомобіля», - інформують у прес-службі патрульної поліції.

Правоохоронці затримали громадянина, котрий пропонував неправомірну вигоду інспекторам патрульної поліції, та викликали слідчих, які займатимуться подальшим процесуальним оформленням події.

Як повідомляв Житомир.info, 23 липня на посту «Кочерів» у Житомирській області патрульні затримали водія автобуса, який хотів відкупитися за порушення ПДР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар патрульні патрульна поліція  
Матеріали по темі