Фоторепортаж

Другий молитовний сніданок у Житомирі пройшов набагато скромніше. Фоторепортаж

1 August 2018, 13:33

У рамках відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України представники різних релігійних конфесій разом помолились за мир в Україні та обговорили важливість родинних цінностей під час традиційного сніданку у Житомирі.

Про це 1 серпня повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Повідомляється, що другий молитовний сніданок, який ініціювала Рада Християнських Церков Житомира, відбувся 31 липня за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

«Сьогодні, як і 1030 років тому, церква відіграє дуже важливу роль у розвитку культури, мистецтва, підтримки сімейних цінностей. Нині наша держава перебуває на порозі ще одного історичного кроку – всі ми в очікуванні одержання українською православною церквою Томосу про автокефалію, що ініціював і успішно втілює Президент України Петро Порошенко. Адже визнання української церковної автокефалії – це посилення нашої державності, єдності і цілісності. А також завершить утвердження незалежності України, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир», – зазначив Ярослав Лагута.

За інформацією прес-служби ОДА, Лагута висловив сподівання, що проведення молитовних сніданків стане гарною традицією на Житомирщині обмінюватися досвідом, шукати шляхи співпраці між різними представниками громадянського суспільства задля утвердження християнських цінностей, розбудови держави і перемоги ворога на Сході.

«Під час заходу представники духовенства разом помолились за мир та незалежність України, а також обговорили спільні дії в напрямку посилення сімейних цінностей», - зазначається у повідомленні.

На фото видно, що захід відбувався в Центрі розвитку місцевого самоврядування, який знаходиться на Михайлівській. До речі, проведення молитовного сніданку не анонсували і представників ЗМІ цього разу не запрошували. Керівник управління культури та туризму Житомирської ОДА теж оприлюднила фото молитовного сніданку, де видно, що частування гостей обмежилося фуршетом.

Як повідомляв Житомир.info, перший в Житомирі молитовний сніданок за участю представників влади та церков відбувся 10 квітня 2017 року в ресторанному комплексі «Гайки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА церква молитовний сніданок молитва  
Матеріали по темі