Суспільство

У Житомирській області декларації з лікарями підписали більше 42% жителів

2 August 2018, 09:38

Понад 134 тисячі житомирян вже уклали декларації з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги.

Про це, звітуючи про роботу управління охорони здоров’я міської ради, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 1 серпня розповіла начальник управління Марія Місюрова, - повідомляє прес-служба мерії.

Також 1 серпня про кількість укладених декларацій з лікарями в Житомирській області прозвітувало управління охорони здоров’я ОДА.

«На Житомирщині декларації із лікарями підписали понад 518 тис. жителів, що близько 42,2% від загальної кількості населення області. За аналітикою МОЗу Житомирська область продовжує лідирувати за темпами підписання декларацій та займає 5 місце серед областей України», - інформує прес-служба облдержадміністрації з посиланням на управління охорони здоров’я.

За даними управління, до Національної електронної системи охорони здоров’я «eHealth» вже приєднались 57 медичних закладів та 808 лікарів. Станом на 1 серпня жителі підписали 518 тис. 097 декларацій, а це – понад 43% населення області. Тоді як в Україні середній показник становить 32,4%.

Серед лідерів за темпами підписання декларацій – Довбиська ОТГ (80,8%), Баранівська ОТГ (63,1%), Тетерівська ОТГ (62,7%), Овруцька ОТГ (62,6), Чуднівський район ( 60,7%).

З липня 8 закладів первинної медичної допомоги Житомирської області, серед яких 1 приватний, вже отримують кошти за кожного пацієнта від Національної служби здоров’я України.

Управління також повідомляє, що усі декларації єдиного зразка, які підписують жителі області, знаходяться в електронному варіанті у загальній електронній системі «eHealth». Лише після того, як медпрацівник введе дані в електронну систему, декларацію роздруковують і перевіряють правильність даних. Тоді працівник закладу підтверджує декларацію електронним підписом і відправляє в електронну систему.

В ОДА також надають покрокову інструкція для підписання декларації. Її можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22 червня 2018 року у Житомирській області майже 30% жителів підписали декларації з лікарями, що перевищувало загальноукраїнський показник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація лікар сімейний лікар  
Матеріали по темі